Kidzlifestyle

Claudia Helsloot fotografie: betoverende kinderportretten!

Claudia Helsloot, zelf moeder van 2 kidz, fotografeert kinderen zoals ze zijn. Puur en ongekunsteld! Resultaat: betoverende kinderportretten die je raken & blijven boeien. Niet voor niets hebben wij Claudia gevraagd de (prachtige) foto's voor onze header te leveren!

Wij van Kidzlifestyle zijn dus zo enthousiast over het werk van Claudia, dat we besloten hebben haar foto’s voor de header op KLS gebruiken! Maar ook jij kan je kind op integere wijze laten fotograferen.

We laten Claudia dan ook graag aan het woord over haar inspiratie, haar werk en haar werkwijze.

“Vooral door de komst van mijn zoontje raakte ik een aantal jaren geleden meer gefocussed op het luisteren naar mijn ‘eigen ik ’. Ik vond en vind het enorm belangrijk mijn kind de inspiratie te kunnen geven om later te gaan doen wat ‘ie leuk vindt en daarin zijn hart te volgen. Maar hoe geef je dat voorbeeld wanneer je als moeder, een creatief wezen in hart en nieren, al 10 jaar een baan als manager in de zakelijke dienstverlening hebt… Ik nam de spreekwoordelijke ‘sprong in het diepe’, volgde mijn creatieve passie en startte met de opleiding aan de fotoacademie in Amsterdam. Het werd me al snel duidelijk dat mijn voorkeur uitging naar het portretteren van mensen. Dus heb ik -toen ik 8 maanden zwanger was van ons tweede kind, een práchtige dochter- de academie ingeruild voor vakgerichte cursussen.

Ik werk nu zo’n 1 ½ jaar als freelance fotograaf en mijn werk wordt heel enthousiast ontvangen. Waar ik heel trots op ben is dat inmiddels mensen uit heel Nederland naar mij toekomen om hun kind te laten portretteren. Wat ik wil is in een foto een stukje karakter van een kind vastleggen. Als moeder weet ik dat juist een bepaalde houding, een blik, of zoals ik het van mijn eigen kinderen noem een “zen-moment” waarin ze zo heerlijk voor zich uit zitten te staren, zo typerend kan zijn voor een kind. Daarin zie je echt jouw kind zoals hij of zij is. Of zoals een moeder zei over een foto die ik van haar dochter heb gemaakt: “ze kijkt me recht in mijn hart aan”. Dát is wat ik wil. Dat mijn foto je echt raakt. Lachen mag natuurlijk maar hoeft dus niet per sé. Ik ben tijdens de fotosessie dan ook niet constant bezig een kind ‘aan het lachen’ te maken. Omgeving, kleding en achtergrond spelen in mijn foto’s dan ook slechts een bijrol. De stijl van mijn fotografie is hierdoor puur, echt en tijdloos, maar ook fris en modern. Mijn streven zie je terug in mijn kinderportretten, maar ook in mijn model- en bedrijfsfotografie.

Ik fotografeer bij mij thuis. Daar heb ik bewust voor gekozen. Ouders komen met hun kind gewoon gezellig op visite. Ik benader de kinderen als de vriendjes van mijn eigen kinderen die komen spelen. We beginnen met limonade en wat lekkers. Vaak gaan kinderen vanuit zichzelf al spelen met het rondslingerende speelgoed of pakken een boekje van mijn eigen kinderen. Zijn ze verlegen en willen ze lekker op schoot, ook goed. Ik klets intussen even met papa of mama om ‘feeling’ te krijgen met het kind en de ouders. Ik laat de kinderen de studiolampen met de grote paraplu zien en de camera. Vaak hoor ik als mensen weer weg gaan dat het gezellig was en dat ze het ongelofelijk vonden hoe ontspannen hun kinderen waren. Ik heb inmiddels veel kinderen gefotografeerd en ik geniet telkens weer van de onbevangenheid van de kinderen, de uiteindelijke foto’s en van de supertrotse ouders. Dit is wat ik leuk vind en waar ik me met hart en ziel ik kan storten. Een mooi voorbeeld voor mijn kids later…”

Regelmatig kiezen mensen ervoor een foto van hun kind op canvas te laten drukken. Claudia werkt hiervoor samen met een gespecialiseerd bedrijf. Ieder doek is hierdoor (net als de foto's) maatwerk en van uitstekende kwaliteit.

Mocht je door het verhaal van Claudia en de foto’s op KLS geïnteresseerd zijn geraakt in een professionele fotoshoot met als resultaat prachtige, ongekunstelde foto’s van je kind of wil je meer informatie, neem dan contact op met Claudia via www.claudiahelsloot.nl.

ideeën