Kidzlifestyle

Z8, zachte kinderkleding in gewaagde kleurencombinaties.

Zoveel mensen, zoveel smaken. Wat vast staat is het volgende: een lekker zacht t-shirtje voor de kleinsten onder ons is sowieso fijn! Een polo in stoere kleuren, met korte of lange mouwen doet het ook altijd goed.

Het nog niet zo lang geleden gelanceerde kinderkledingmerk Z8 (je spreekt het uit als "zacht"), beschikt niet alleen over een inventieve naam die de lading van de collectie perfect dekt, maar ook nog eens over zowel het fijne t-shirtje als polo’tje in actuele kleuren en funky kleurcombinaties als lime/fuchsia/oranje & lime/fuchsia/olijfgroen. Kan niet mis gaan is mijn veronderstelling!

Het merk is op de markt gebracht door twee jonge ondernemers uit Leeuwarden (ik zeg: stoere mensen!). Marian Schweigmann (24 jaar) en Richard van Aken (28 jaar). Marian is afkomstig van je wat je een modefamilie noemt. Haar ouders hebben een jeugdmodespeciaalzaak, waar zij als jonge vrouw ervaring heeft opgedaan. Richard is met name met de commerciële kant van het merk bezig. Samen zijn ze verantwoordelijk voor Z8.

Leuke kindermodemerken zijn er genoeg zou je kunnen denken. Wat maakt dit merk naast de fijne kleuren en hippe shirts en polo’s nou uniek? Een groot pluspunt is in elk geval het volgende: De stoffen die Z8 gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit en voldoen aan de richtlijnen die de Europese Unie voor het vervaardigen van textiel heeft opgesteld, waaronder reactief en ecologisch geverfd. Deze manier van verven zorgt ervoor dat het product kleurvast is, niet afgeeft tijdens het wassen en nagenoeg niet mag krimpen. De producten zijn dus met name geschikt voor baby’s met een overgevoelig huidje.

Inmiddels is Z8 verkrijgbaar bij steeds meer verkooppunten, allen te vinden op de onderstaande lijst, gegroepeerd per provincie. Is er geen Z8 verkooppunt bij jou in de buurt dan kunt je ook online bestellen op http://www.z8-baby.bl.

z8 kleding