Kidzlifestyle

Theo Maassen kruipt weer in de huid van Minoes' Tibbe

Annie M.G. Schmidt zou dit jaar 100 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid van dit jubileum geeft uitgeverij Rubinstein een nieuw luisterboek van de katklassieker Minoes van Annie M.G. Schmidt uit. De hoofdrollen in dit luisterboek worden vervuld door Theo Maassen en Carice van Houten.

Annie M.G. Schmidt is de moeder van vele kinderhelden, o.a. Abeltje, Pluk, Floddertje... Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Veel van haar verhalen, gedichten en liedjes zijn verschenen op luisterboek of in hoorspelvorm.

Het verhaal van Minoes gaat over een verlegen journalist, Tibbe, die bijna wordt ontslagen omdat hij nooit eens wat anders brengt dan 'kattennieuws'. Dan ontmoet hij juffrouw Minoes die vroeger zelf poes was. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes.
Ook zingt ze af en toe nog de Mauw-mauwsong en spreekt ze nog 'kats'. Samen met de katten richt Minoes de kattenpersdienst op en voorziet Tibbe zo van heel wat nieuwtjes. Minoes de poes, eerder verschenen als luisterboek met de stem van Annie M.G.Schmidt, is een van de meest populaire kinderboeken ooit. De verfilming was buitengewoon fraai, mede dankzij de wervelende hoofdrollen van Carice van Houten en Theo Maassen.

Theo Maassen, vooral bekend als cabaretier met zijn theatertour Ruwe Pit en Functioneel Naakt, of als acteur in de film TBS, leest op geheel eigen manier de katklassieker Minoes.

Algemene informatie over Minoes

  • Verschijningsdatum: 12 mei
  • 3 cd-luisterboek
  • Luisterduur: circa 3 uur
  • Prijs: € 14,95
  • Leeftijd: 10+
  • ISBN: 9789047610397

media