Kidzlifestyle

Bugsox: sokken tegen teken van Care Plus

Twintig procent van de teken draagt een bacterie bij zich die mensen behoorlijk ziek kan maken. Bij een beet is het zaak de teek binnen 24 uur te verwijderen. Voorkomen dat ze zich kunnen vastbijten in je vel, is natuurlijk nog beter. Care Plus komt nu met de Bugsox, sokken die je kind beschermen tegen de zwarte beestjes.

Het tekenseizoen is weer begonnen, en dat betekent dat de teek van maart tot en met oktober extra actief is. Precies de maanden waarin kinderen dag in dag uit buitenspelen, op schoolkamp gaan, door de bossen rennen of over de camping ravotten. Daarom introduceert Care Plus de Bugsox for Kids. Deze stoere kindersok is geïmpregneerd met het insectenwerend middel Durallin, waardoor het zowel teken als muggen op veilige afstand houdt.

De Care Plus® Bugsox for Kids is speciaal ontwikkeld voor kinderen, zo is de voetzool bijvoorbeeld niet geïmpregneerd in verband met de dunne kinderhuid. De sokken zijn gemaakt van bamboegaren, materiaal dat van nature koel blijft door de opname van vocht en ventilatie. Bovendien heeft bamboe een antibacteriële werking: zo blijven de voetjes - zelfs na een hele dag buiten ravotten - fris en geurloos.

Ook Nederland moet je alert zijn op teken. Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks naar schatting ruim een miljoen Nederlanders een tekenbeet oploopt. Meestal zitten de beestjes zitten verstopt in gras en laag struikgewas en zodra de temperatuur boven de 8 graden Celsius komt, worden ze actief. Door temperatuurverschillen en trillingen valt de teek op de schoen of broek, en kruipt vervolgens omhoog naar de warme plekjes op het lichaam. Als een teek langer dan 24 uur op de huid zit, bestaat de kans dat hij de ziekte van Lyme veroorzaakt. "Kinderen lopen extra risico op een tekenbeet, omdat zij vaak in het groen spelen en bij wandelingen gemakkelijk van de paden af gaan," aldus Care Plus® directeur Arnoud Aalbersberg.

De Bugsox for Kids is verkrijgbaar 27 tot en met 35. Een pak met twee paar sokken - in de kleuren grijs & khaki - kost € 17,95.

verzorging