Kidzlifestyle

Organiseer een Winnie de Poeh themafeest

Wie herinnert zich niet Winnie de Poeh te lezen of voorgelezen te worden in zijn of haar leven? Walt Disney Animation Studios keert terug naar het Honderd Bunderbos met Winnie de Poeh, het eerste Poeh-avontuur van Disney voor het witte doek in meer dan 35 jaar.

Deze gloednieuwe film is vanaf 20 april overal in de zalen te zien en net zo innemend, grappig en gek als de oude korte films over Winnie de Poeh. We worden herenigd met de filosofische 'beer met maar een heel klein beetje verstand' en zijn vrienden Teigetje, Konijn, Knorretje, Kanga, Roe en (last but not least) Iejoor, die zijn staart kwijt is.

Om het klassieke verhaal in leven te houden en het aan te leren aan een nieuwe generatie, is het misschien een leuk idee om een Winnie de Poeh themafeest to organiseren! Om de komst van onze geliefde vrienden in de bioscoop te vieren in de nieuwe film Winnie de Poeh, hebben we alvast een paar ideeën opgesteld ter inspiratie...

Kostuums

Elk kind houdt ervan om zich te verkleden, dus wanneer je de uitnodiging verstuurt, maak er een Winnie de Poeh verkleedfeestje van- "Kom verkleed als jouw favoriete personage!" Dit zal de dag nog specialer maken en je zult fantastische foto's hebben als herinnering. Je kunt misschien iemand de kinderen hun gezichten laten schilderen. Je hoeft niet iemand in te huren om dit te doen - 1 of 2 getalenteerde ouders (of broers en zussen) willen dit waarschijnlijk maar al te graag doen!

Eten

Je kan wortelreepjes maken (Konijn's favoriete eten!), cakejes met geel, rood, oranje en roze glazuur, koekjes in verschillende Winnie de Poeh-geïnspireerde vormen (d.w.z. ballonnen, vliegers, paraplu's, honingpotten enz.), ontbijtkoeken, honing pannenkoeken en alle andere lekkere hapjes die je maar kan bedenken!

Activiteiten

Als je landelijk woont en er toevallig in de buurt een beek is, dan is Poehstokken een must! Dit klassieke spel is uitgevonden door AA Milne, de auteur van de originele "Winnie de Poeh"-verhalen en is een geweldige manier om iedereen te doen buiten spelen. Als je echter liever spelletjes hebt om binnen te spelen, waarom probeer je dan niet één van de volgende Winnie de Poeh geïnspireerde spelletjes?

Activiteiten: Muzikale standbeelden

Iedereen moet dansen op het ritme van de muziek en zodra deze wordt afgezet moeten ze stoppen met bewegen en zo stil mogelijk staan. De eerste die beweegt valt af, dit proces moet men blijven herhalen tot er nog 1 iemand overblijft - de winnaar! Of je kunt Stoelendans proberen. Het enige wat je moet doen is de stoelen in een cirkel zetten - zorg dat er genoeg stoelen zijn voor iedereen min één. Zodra de muziek begint, gaat iedereen rond de cirkel en zodra de muziek stopt, moet iedereen op een stoel gaan zitten. De persoon die overblijft, ligt uit het spel. Verwijder één stoel en herhaal het proces tot er twee strijden voor die laatste stoel en bepaal zo de winnaar. Je kan het liedje "Winnie the Pooh" spelen van de nieuwe filmsoundtrack, gezongen door Zooey Deschanel.

Activiteiten: Piggly Wiggly

Voor dit "Knorretjes geïnspireerde" spel, moet 1 persoon de kamer verlaten voor 2 minuten, terwijl iedereen onder de dekens en in de slaapzakken kruipt. Wanneer de 2 minuten om zijn, komt de persoon de kamer terug binnen en tikt hij zachtjes op elke slaapzak en vraagt hen om iets te zeggen. De personen antwoorden in hun meest vervormde stem "knor knor" of "oink oink", de tikker moet dan raden wie er in de slaapzak zit. Als er juist is geraden, kruipt de persoon uit de slaapzak. Als het fout is, dan antwoord de persoon nee en moet de tikker verder. Wanneer de tikker helemaal is rond geweest, begint hij/zij opnieuw en de persoon die als laatste in zijn/haar slaapzak zit wint.

Activiteiten: Prik de staart van de ezel

Dit klassieke spel zal geweldig zijn voor je Winnie de Poeh themafeest. Geblinddoekt, probeert iedereen om staart op de ezel te prikken. Vergeet niet om iedereen eerst een paar keer rond te draaien voor zijn/haar beurt. Je kunt een grote afbeelding van Iejoor afprinten en deze als ezel gebruiken!

Wil je meer weten over Winnie en zijn vriendjes of wil je laten weten hoe leuk jouw Winnie de Poeh feestje was? Bezoek dan de officiële website of ga naar de Winnie de Poeh Facebook of Hyves pagina!

kinderuitjes