Kidzlifestyle

Efteling opent met Raveleijn

De opening van het attractieparkseizoen komend voorjaar gebruikt de Efteling met de introductie van een nieuwe beleving: Raveleijn. De deuren van deze magische stad openen op 8 april. De parkshow gaat over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Het verhaal is geschreven in samenwerking met kinderboekenschrijver Paul van Loon.

Er is ruim twee jaar gewerkt aan deze nieuwe show. De vijf jonge hoofdpersonen hebben elkaar en hun eigen talenten nodig om de strijd aan te gaan met de wrede overheerser van de stad. Hiervoor moeten ze niet alleen hun talenten goed inzetten, maar ook samenwerken.

Raveleijn wordt een beleving die zich ook buiten de poorten van de Efteling afspeelt. Kinderen kunnen nu al kennismaken met Raveleijn op Hyves. Daarnaast zendt RTL 4 vanaf 26 februari een tv-serie uit en 19 maart verschijnt het boek van Paul van Loon. Ook gaat er een speciale online game gaat vanaf 16 april live.

Het verhaal van Raveleijn wordt vijf tot zes voorstellingen van dertig minuten per dag opgevoerd waarbij met paarden, echte raven, een uil en een valk wordt gewerkt. De enorme openluchtarena biedt plaats aan 1200 bezoekers. Ook vanaf de gaanderijen (terrassen) van de horecalocatie ‘het Wapen van Raveleijn' kunnen de bezoekers de voorstelling zien.

kinderuitjes