Kidzlifestyle

Monchhichi is back!

Ouders die opgroeiden in de jaren tachtig herkennen ze direct: de Monchhichi-aapjes. Dat kleine, zachte, bruine beestje met het duimpje in z'n mond. Momenteel maken de aapjes een comeback: kids lopen weg met deze schattige knuffels. En dat snappen wij.

Monchhichi-aapjes waren vroeger een hit in Japan, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Tot halverwege de jaren negentig was Monchhichi bijna overal verkrijgbaar, daarna verdween het langzaam. Maar nu zijn ze er weer volop in allerlei verschijningen; elk seizoen worden verschillende typetjes ontwikkeld.

De naam Monchhichi komt van de Franse woorden ‘mon' (mijn)en ‘petit' (klein leuk ding). Ook de hint van Mon (van het Engelse woord Monkey) en daarbij het geluid van een duim zuigen (Chu-Chu in het Japans) spelen een rol. Uit die mengeling van woorden ontstond de naam ‘Monchhichi'. In 1974 kwam het eerste Monchhichi aapje op de markt.

Prijzen variëren, van € 14,99 tot € 24,95. De verschillende typetjes zijn vanaf heden verkrijgbaar bij www.kixx-online.nl.

speelgoed