Kidzlifestyle

Mangigi maakt eten leuk

Voor sommige ouders is de klok van zes 's avonds een met recht een moment om van te sidderen: weer gemekker en gezeur over die groene dingetjes op het bord, het onderhandelen over het aantal happen en de lange zit. Voor wie geen puf of moed heeft om streng en consequent te zijn, is er Mangigi: het spelletje dat eten weer leuk moet maken.

Groenten eten moet, want daarvan word je groot. Breng dat een kind maar eens aan zijn verstand. Sommige koters maken er een sport van alle gefrituurd en besuikerd voedsel in no-time naar binnen te werken, maar eenmaal aan de eettafel de meest ingewikkelde capriolen uithalen om het bordje gezond niet leeg te hoeven eten.

Herkenbaar? Misschien is Mangigi het antwoord voor je: een speelbord met 6 holletjes, waarop je stukjes van de maaltijd legt. Om de beurt draai je aan de wijzer. Als de wijzer stopt, neem je allemaal een hapje van het stukje diner waar de wijzer bij is gestopt. Ouders die de proef op de som namen, zijn goed te spreken over het effect. Bordjes leeg en weinig tot geen gezeur. Leuk element is dat de kids zelf hun eigen draaischijf kunnen ontwerpen. Kijk hier naar het filmpje over de Mangigi.

opvoeding