Kidzlifestyle

Kinderkamer interieurtips deel 5: Bijzondere bedden

Ben je op zoek naar een nieuw bed voor je kind? Dan moet je dit echt even lezen. Kidzlifestyle.nl geeft tips over de belangrijkste aandachtspunten voor aanschaf. Bovendien hebben we de meest bijzondere, in Nederland verkrijgbare kinderbedden weten op te sporen.

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, juist als je zoveel leert en zoveel groeit. Kinderen die goed zijn uitgerust, zitten lekkerder in hun vel en presteren beter. Genoeg reden dus om goed na te denken over het bed dat je koopt.

Belangrijkst is natuurlijk de veiligheid. Het kind mag zich niet aan het bed bezeren. Geen splinters dus, scherpe hoeken of uitstekende schroeven. Let ook op de constructie: kinderbedden worden vaak gebruikt als trampoline of gymnastiektoestel. Kinderen mogen in geen geval het risico lopen dat de boel breekt of instort.

Als de bedombouw veilig is, kijk dan goed naar de matrasbodem en het matras zelf. Het matras moet goed kunnen ventileren, kies dus voor een lattenbodem of een geperforeerde basis. Een slaapkamerspecialist raadplegen is geen overbodige luxe. Die geeft deskundig advies over het soort matras en het kussen. Let altijd op dat het matras goed past in de ombouw; er mag geen ruimte tussen matras en ombouw zitten namelijk, dat is niet veilig.

Misschien geen vereiste, maar voor sommige kinderen wel belangrijk: de grootte van het bed. Een kind dat uit een babyledikantje komt, kan zich behoorlijk verloren voelen in een hoogslaper. Overweeg dan een tussenbedje te kopen, een ledikant dat korter is dan een eenpersoonsbed (zo’n 1.40 meter).

Ben je niet alleen op zoek naar de beste kwaliteit, maar wil je ook iets origineels? Dan zijn er leuke, avontuurlijke bedden te koop. Goedkoop zijn ze niet: prijzen variëren tussen de €600 en €1.400.

Bijzonder grappig zijn de Hummer (Kinderbedden) en de Van (Importtoys). Stoere auto’s waarmee je meteen een statement maakt op de kinderkamer. De Van heeft bovendien dwarsliggende spijlen rond het matras, zodat je kind er niet snel uit kan vallen.

De boomhut spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. KidsFactory levert ze op stoere, gekruiste poten met schuin trappetje en gedeeld dak waar doek hangt. Het bed kan mierzoet worden gedecoreerd voor een meisje of stoer aangekleed met bijvoorbeeld canvas en stoere kussens voor jongens.

Zomerzoen heeft ook twee bijzondere bedden in de collectie: een stapelbed verwerkt in een schattig, houten huisje en een bedstee die herinnert aan lang vervlogen tijden. Deze varianten passen in een stoer, maar ook in een romantische kamer. En heb je een zeethema voor de kinderkamer in je hoofd, daar past het strandhuisbed van SaartjePrum uitstekend in.

Ook Freek Kinderkamers verkoopt avontuurlijke kinderbedden, maar net even anders vormgegeven. Opvallende model in deze collectie is het opklapbed, een ruimtebesparende variant die je kunt uitbreiden met een kastombouw. Freek Kinderkamers maakt gebruik van FSC-gekeurd hout, de milieuvriendelijke lijmverbindingen en finishes. Dat is nog eens ‘goed slapen’.

Overzicht interieurtips:

ideeën interieurtips