Kidzlifestyle

Kartonnen designhuisje MagisMeToo

Hoe leuk is het voor kinderen hun eigen speelhuis helemaal vorm te geven? Het kartonnen speelhuis is bovendien ecovriendelijk en makkelijk te verplaatsen. In ons land kennen we zulke speelhuisjes al van Villa Carton, het Italiaanse designlabel Magis heeft er ook een mediterraanse versie van gemaakt: Villa Julia.

Mariscal ontwierp het designhuisje voor het kidslabel van Magis, MagisMeToo. Het gedetailleerde, witte kartonnen speelhuisje kun je zelf in elkaar zetten en vervolgens kunnen de kids ‘m versieren met bijgeleverde stickerkit. Het ontwerp is van Javier Mariscal. Het label Magis is onder meer bekend van de plastic designhond ‘Puppy’. Het huisje is onder meer te bestellen via Directdesign.nl.

De Italiaanse designversie is wel een stuk prijziger dan het kartonnen speelhuis van Villa Carton, een initiatief van twee Nederlandse kunstenaars. Het scheelt dik honderd euro. Bovendien kun je bij Villa Carton meer kartonnen speelgoed kopen: de schommelstoel en het poppenhuis. Nieuw zijn de verschillende kostuums van 100% katoen die kids ook zelf kunnen inkleuren.

speelgoed