Kidzlifestyle

Deurklink tegen kippenkracht

Kinderen vinden zichzelf superstoer als ze zelf de deur kunnen openen, maar ouders zijn daar niet altijd erg blij mee. Achter de deur kunnen gevaren schuil gaan: een steile trap bijvoorbeeld of een doorgaande weg. Er is nu een deurklink op de markt die alleen echte krachtpatsers kunnen open.

Als je als ouder zelf weleens lam bent geschrokken omdat je je peutertje van de trap moest plukken nadat hij zelf de deur had geopend, is de deurklink Lockx een uitkomst. Lockx is een vinding van twee Nederlandse broers, Bart en Koen van Laerhoven. Hun deurklink kan zonder aanpassingen op de meeste deuren worden bevestigd.

De nieuwe deurklink doet een beetje denken aan de WC-deurklinken die je met een draaiknopje in het handvat kunt vergrendelen. Ook de Lockx heeft een knop, die je in moet drukken om de deur te kunnen openen. Druk je die knop niet in terwijl je de klink beetpakt, dan werkt-ie niet. De klink maakt dan wel zijn neerwaartse beweging maar zonder dat de deur geopend wordt. “Een kinderhand is niet sterk genoeg om dat knopje in te drukken”, vertelt een van de broers. “Voor een volwassene of oudere kinderen is dat echter geen enkel probleem.”

verzorging peuters