Kidzlifestyle

Filmtip: How to train your dragon

In een mythische wereld, vol draken en vikingen die elkaar bestrijden, groeit een jongen op om net als zijn vader een drakenjager te worden. Alles verandert echter als hij een draak tegenkomt en hij de draken beter leert kennen.

How to train a dragon is een prachtige film, gesitueerd in een sprookjesachtig landschap. Dit alles is mogelijk gemaakt met de nieuwste 3D animatie technieken van de makers van o.a. Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda.

Het hoofdpersonage, Hikkie, is nog een tiener die opgroeit om in de voetsporen van zijn vader te treden als drakenjager. Hikkie is echter vrij eigenwijs, en komt al meteen met een slimme, doch niet-traditionele jaagmethode: een kannon. Dit wordt meteen al met argusogen gevolgd door de ruwe, traditioneel ingestelde, volwassen vikingen.

Uiteindelijk weet hij met dit kannon ook daadwerkelijk een draak uit de lucht te schieten. Het beest is buiten bewustzijn als Hikkie het moeilijk vindt om de genadeklap uit te delen. Uiteindelijk besluit hij uit medelijden het reptiel te laten leven.

Nu begint de kern van het verhaal op gang te komen. Het beest blijkt namelijk niet zo kwaadaardig te zijn als gedacht. In tegendeel, Hikkie leert het beest kennen als een soort huisdier, dat je trucjes en handigheidjes kunt leren.

Maar hoe moet hij de andere vikingen overtuigen om hun eeuwige strijd neer te leggen, en de draken zelfs te kunnen vertrouwen?

Op de website van deze film is meer informatie te vinden, waaronder trailers, mini games en nog veel meer.

kinderuitjes