Kidzlifestyle

Tekening op vloerkleed, deur of gordijn

Kinderen zijn gek op kleuren en verven. En hoewel ze soms de meest prachtige tekeningen maken, kun je ze natuurlijk niet allemaal ophangen of inlijsten. En dan verdwijnen ze in de doos voor later of in een dossiermap waar je met je kleintje nog eens doorheen kunt bladeren. Er is nog een optie: de tekening laten verwerken in een vloerkleed.

Dat kan bijvoorbeeld bij Kinderkunstopdevloer. Dit bedrijf verwerkt allerlei tekeningen – kleur of zwartwit - in een heerlijk, zacht kleed. Dit kan honderd procent wol zijn of soft acryl. Beide varianten worden in het buitenland gemaakt, het productieproces verloopt via Norma Lim uit Amsterdam. Zij houdt de totstandkoming van het ontwerp scherp in de gaten: ‘Ontwerp, kleuren, materialen, formaat: alles moet kloppen. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten jarenlang plezier hebben van hun tapijt. Elk exemplaar wordt met zeer veel zorg volledig met de hand getuft en afgewerkt. En, heel belangrijk, er komt geen kinderarbeid aan te pas.’ De vloerkleden van Kinderkunstopdevloer zijn er in verschillende maten, prijzen gaan vanaf €200.

Het customizen van artikelen is al langer populair. En je ziet steeds meer mogelijkheden; lampenkappen, canvasdoeken, metalen wandplaten en -tegels bijvoorbeeld. Je kunt helemaal los gaan in de kinderkamer. Het doorgaans saaie verduisterende rolgordijn is natuurlijk veel leuker als daar een grote foto van jullie vakantie op staat. En het dekbed met een handgeschreven gedichtje, dat is ook super origineel. Het is zelfs mogelijk deuren te laten bedrukken met je eigen afbeelding. Zou dat niet gaaf zijn voor je kind: zijn of haar eerste koppoter op een formaat van 2 bij 1? Misschien voor in je eigen huiskamer ook nog wel heel erg leuk…

decoratie