Kidzlifestyle

Topkok Pierre Wind wint prijs met SmaakPretpark

Het kinderkookboek SmaakPretpark van topkok Pierre Wind is door de Gourmand World Cookbook Awards uitgeroepen tot het beste kinderkookboek van de wereld. Het Smaakpretpark is een kook-, proef-, probeer- en doeboek dat vol zit met heerlijke recepten én smakelijke (en onsmakelijke) avonturen voor jong en oud.

Kinderen en eten, in veel gevallen is dit een zenuwslopende combinatie. Het ene kind haalt zijn neus op voor alle gezonde dingen die hem worden voorgeschoteld, het andere eet zo traag dat je na een uur nog aan tafel zit… En ja, we weten het allemaal: het diner is een geliefd strijdtoneel van kids. Dat maakt het er niet altijd gezelliger op.

Dat kan beter. Hoewel je misschien niet altijd zin hebt om van het avondeten een uitgebreid ritueel te maken, is het wel belangrijk je bij bereiden en eten te betrekken. Eten als in plaats van eenzijdige opdracht. Daar sluit het boek van Pierre Wind naadloos op aan. In het SmaakPretpark laat de topkok kinderen op een speelse manier kennis maken met eten.

In de wereld van het SmaakPretpark kunnen kids een heleboel verrassende dingen beleven. Zo zijn er smaakproefjes, spelletjes, recepten en weetjes over voeding en smaak. Ook ze kunnen er grappige dingen leren: thee schenken met je hoofd, je eigen smaklied schrijven, lekkere verse pasta maken en vrolijke KokTeels brouwen. En er zit nog een verrassing in: door het boek te keren en een halve slag te draaien, zie je een spannend verhaal dat zich afspeelt in het Smaakpretpark en geschreven is door de dochter van Pierre Wind.

Alleen in Nederland al verschenen er, in het kader van de Kinderboekenweek 2009 met als thema ‘Aan tafel’, tal van verschillende kinderkookboeken. Ook in andere landen was er het afgelopen jaar een groot aanbod aan kinderboeken. Maar het SmaakPretpark gaat er dus met hoofdprijs vandoor. Het boek is uitgegeven door Kosmos en kost €14,95.

opvoeding recepten