Kidzlifestyle

Muiderslot gratis voor jonkvrouwen en ridders

Het Muiderslot is in de voorjaarvakantie - van 22 tot en met 28 februari - gratis toegankelijk voor alle kinderen tot en met 11 jaar. Je moet wel verkleed komen. En je moet onder begeleiding komen van een betalende volwassene ( Museumkaart en Vriendenpas gratis).

Het Muiderslot is in de voorjaarsvakantie dagelijks geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en in de rondleidingen is speciale aandacht voor kinderen.

Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht: een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vier hoektorens, kantelen en schietgaten. Het kasteel staat even buiten Muiden (NH), aan de rivier de Vecht en aan het IJsselmeer, dat vroeger de Zuiderzee was.

Het kasteel is voor een groot deel toegankelijk. Er zijn 25 opengestelde kamers, zalen, torens, transen en weergangen. Deze zijn nu grotendeels zonder rondleiding te ontdekken en te ervaren. Er zijn twee nieuwe middeleeuwse routes: de Torenroute en Ridderroute. De routes zijn gericht op ontdekken en ervaren, met interactieve elementen.

Bekijk voor meer informatie het volgende adres:
http://www.muiderslot.nl/actueel.aspx?Kom_als_ridder_of_jonkvrouw_in_de_voorjaarsvakantie

kinderuitjes