Kidzlifestyle

bObles: zacht klimmen en klauteren

Zodra je kleine de eerste stappen beheerst, volgen al snel het klimmen en klauteren. Doorgaans ook op de meubels. Nu is die fysieke inspanning heel goed voor de ontwikkeling – kids worden er sterk van en trainen hun evenwicht en motoriek – maar je bank en tafel zijn er niet tegen bestand. Bovendien kan het gevaarlijk zijn. De makers van bObles hebben daar een oplossing voor: schuimrubberen speelelementen.

De meubels van bObles zijn er in felle kleuren en leuke vormen. Er zijn onder meer krokodillen, varkens, kippen en vissen. Met de dieren kun je verschillende dingen doen: bijvoorbeeld, op de olifant kun je zitten, maar je kunt ‘m ook gebruiken als schommel, voetenbankje of een boot. En aan de slang kun je zitten tekenen, maar ook onder door kruipen.

De ontwerpen zijn de Deense zussen Bolette en Louise Blædel, die met de multifunctionele meubels een eigen behoefte hebben vervuld. Namelijk, die aan meubilair dat kinderen stimuleert te spelen, dat de creativiteit prikkelt en lichamelijke oefening biedt. Én, ook niet onbelangrijk, dat niet misstaat in de woonkamer.

Sinds de lancering van bObles in 2005, heeft het merk verschillende prijzen in de wacht gesleept, zoals de Formidable Design Award. Het Museum of Modern Art in New York heeft bObles opgenomen in haar winkel als een van de mooiste voorbeelden van moderne Deense design. In ons land zijn de tuimelmeubeltjes verkrijgbaar bij onder meer de Geboorteshop. Kijk op de site van www.bobles.dk voor de verkoopadressen.

meubels