Kidzlifestyle

Kidzlifestyle’s Renée Vervoorn schildert voor KiKA!

Samen met vriendinlief Anouk Smulders ging ik naar de ‘Kinderstad’ in het Amsterdamse ziekenhuis de VU. Want daar zouden wij –samen met de kindjes aldaar- gaan schilderen voor KIKA. KIKA staat voor Kinderen Kankervrij. En dat is –lijkt mij- een universele wens.

Een waarvoor vele bekende én minder bekende Nederlanders zich graag inzetten.Ook dit jaar schilderen vele BN"s voor KiKA. Dat doen ze met veel liefde, plezier &met evenzoveel verve.Naast KIKA ambassadrice Inge de Bruijn, waren er alleen al dit jaar, Ans en Sigrid Markus, Xandra Brood, Jan des Bouvries, Irene Moors, Erik Dekker, Inge Diepman, Cees Dam, Joke de Kruijf, Sandra Hay, Peter Faber en velen meer van de partij om samen met een (ex) kanker patientje een kunstwerk te maken/(be)schilderen voor de veiling op 26 maart a.s.

Om een beter beeld van zo’n middagje schilderen te krijgen, wil ik je uitnodigen om de website van SBS Shownieuws te bezoeken. Hier vind je een item dat gedraaid is op 21 januari jl.

Alle –mede door BN’s geschilderde- kunstwerken worden geveild op donderdag 26 maart 2009 in dierentuin Artis, Amsterdam. Een prachtige gelegenheid om geld te werven én aandacht te vragen voor Kinderen Kankervrij oftewel KIKA!

NB! Het meisje op bovenstaande foto is na een lange behandeling kankervrij...

Stichting KIKA heeft als algemeen doel om fondsen te werven zodat er vernieuwend onderzoek gedaan kan worden en er andere activiteiten ontplooid kunnen worden op het gebied van kinderkanker. Dit onderzoek cq. activiteiten zijn op minder pijn en strijd en meer genezing en ’n hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd gericht.

Deze fondsen komen ten goede aan de 7 kinderkankercentra in Nederland, te zijne het Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest (dit is het huidige percentage, wat al 5% hoger is dan een aantal jaar geleden toen KIKA startte met haar onderzoek!). Maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als ná de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde problemen kunnen ontwikkelen.

Er is –wat mij betreft- maar één conclusie mogelijk: een kind hóórt gewoon niet ziek te zijn en al helemaal geen kanker te hebben. Stichting KIKA besteedt al het geld van donateurs aan onderzoek dat moet leiden tot een versnelde genezing. Met als uiteindelijk streven dat kanker bij kinderen in 2025 niet meer levensbedreigend is. Een prachtig uitgangspunt! Help jij mee?

KIKA: giro 81118 en/of www.kika.nl.

opvoeding