Kidzlifestyle

Maxi-Cosi | Onderzoek naar veilig vervoer van kidz in auto

Ondanks de aanschaf van vaak uiterst veilige autozitjes, blijken ouders in de praktijk niet goed te weten wat veilig vervoer inhoudt. Opvallend is het verschil daarbij tussen man en vrouw. Waar moeders zich het meest laten afleiden in het verkeer, blijken vaders juist een stuk nonchalanter in het gebruik van een autozitje.

Zo vinden zij het vaker onzin, dat kinderen tot 12 jaar in een autozitje moeten zitten. Ook vinden ze dat ouders zich niet zo’n zorgen hoeven te maken; “ze hebben vroeger zelf ook niet in een autozitje gezeten en leven nu nog”. Dit blijkt uit recent onderzoek dat Maxi-Cosi, Europees marktleider op het gebied van autozitjes, heeft laten verrichten onder ouders in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Goedbedoeld

De Europese ouder wil het goed doen, maar weet vaak nog te weinig over veilig vervoer van kinderen in de auto. Het onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Metrixlab in opdracht van Maxi-Cosi laat zien dat slechts 30% van de ouders volledig op de hoogte is van de wetgeving en veiligheidsregels. Zo gebruikt 40% van de Nederlandse ouders nooit een autozitje voor hun kinderen in de leeftijd van 9-10 jaar. En wist u dat het na een ongeval voor de veiligheid noodzakelijk is om zowel autozitje als autogordel te vervangen? Uit het onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de ouders na een ongeluk het autozitje vervangt omdat deze (onzichtbaar) beschadigd kan zijn.

IsoFix

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 40% van de ouders niet weet wat IsoFix is. Dit relatief nieuwe internationale bevestigingssysteem voor autozitjes – twee haken bij de achterbank die vast zitten aan de carrosserie – zit nu al in meer dan de helft van de auto’s op de weg. De voordelen van IsoFix zijn de eenvoudige installatie (geklungel met autogordels is verleden tijd) en een betere bescherming omdat het zitje rotsvast zit.

Maxi-Cosi en veiligheid

Bij alle autozitjes van Maxi-Cosi staat optimale veiligheid voorop. Dat blijkt ook uit de testresultaten van toonaangevende Europese consumentenorganisaties (Consumentenbond, ANWB). Maar Maxi-Cosi doet meer. Door regelmatig onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren, probeert Maxi-Cosi haar consument bewuster te maken van veiligheid in het verkeer om zo ongelukken te voorkomen.

De Maxi-Cosi CabrioFix met de EasyFix Base werd in 2007 uitgeroepen tot het beste en veiligste babyautozitje en geen enkel merk heeft de testresultaten tot nu toe weten te overtroeven. De Maxi-Cosi PrioriFix, voor kinderen van ca. 9 maanden tot 3,5 jaar, behoort in de categorie autozitjes met IsoFix tot de besten. De Maxi-Cosi Rodi XR, die speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar, scoort eveneens het beste op veiligheid in zijn categorie.

Meer informatie vind je op www.maxi-cosi.com.

verzorging