Kidzlifestyle

Zoete Snoetjes | 'prikkelende' kinderfotografie

In mijn zoektocht naar unieke foto’s van mijn twee kanjers stuit ik steeds weer op unieke eigenzinnige kinderfotografen die de kunst verstaan de toetjes van Jupper en Snuker vast te leggen zoals ze zijn, met hier en daar een kunstzinnig tintje. Dit jaar is mijn keuze gevallen op fotostudio ZoeteSnoetjes.

Zoete Snoetjes kinderfotografie blijkt als synoniem te gelden voor Vrolijke, hippe maar vooral prikkelende kinderfotografie!

Geweldige uitkomst met het hebben van een kwakkelend jongetje van 1 jaar, is dat Carolien Koetsier van Zoete Snoetjes ook aan huis komt. Natuurlijk is het mogelijk je kids te laten vereeuwigen in haar geweldig leuke studio in Meppel. Maar voor dit jaar is het een prachtig alternatief om de wanden van mijn eigen woonkamer meubel vrij te maken.

De halve studio verhuisde zogezegd van Meppel naar de Randstad. Achterwanden behangen met diverse jaren zeventig behangetjes en bloemenmotiefjes werden tevoorschijn getoverd en dozen met attributen werden van deksels ontdaan. Mijn dochter dook direct op de roze kat op wieltjes en versierde zich met de grote bloemenstrengen. Het koste wat overredingskracht om haar ervan te overtuigen dat de eerste sessie sober, wit en strak zou worden en dat de bloemen moesten wachten.

Snukertje mocht het spits afbijten. Gehuld in een witte trui, tegen een deels witte muur moest dat toch een mooi plaatje kunnen opleveren. In mijn gedachten ging het geweldig. Hup zitten, hup fotograferen, hup andere kleren aan, hup en nog een keer. hrelaas verliep het in de realiteit "iets" anders. Snuker had geen zin in stil zitten, kroop gefascineerd door de studiolampen steeds richting snoeren en – voor zover ik kon zien – lachte hij geen enkele keer. Ik bleef hem op z’n krukje parkeren, denkend: "dit komt nooit goed!"

Gelukkig was Jupper makkelijker te instrueren: op het bankje, met Eyoor, vrolijk lachend en al dansend. Jupper maakte er een feestje van. Fotografe Carolien bleef ondertussen rustig, vriendelijk en vooral luisterend naar de kleintjes. Hierdoor bleef Jupper het interessant vinden (ook na 3 keer andere kleding aan) en kreeg ze Snuker zover dat hij kaarsrecht stilzittend de camera inkeek. Als afsluiting van een super geslaagde middag mocht Jupper eindelijk met de bloemen op de foto. De gelukzalige glimlach heb ik als bewijs!

Tijdens haar studie aan de DEVA-toegepaste vormgeving leerde Carolien Koetsier goed kijken en composities maken. Iets dat haar in haar vak als fotografe zeer goed uitkomt. Als grafisch vormgever heeft ze daarnaast zeer veel ervaring opgedaan met het bewerken van digitale foto’s en scans.

Voor ZoeteSnoetjes.nl fotografeert Carolien kinderen van alle leeftijden. Dit kan in de prachtig lichte studio in Meppel, maar ook op locatie. Elke sessie duurt ongeveer een uur (of zolang het kindje zin heeft). Er is in dit uur voldoende tijd om van outfits te wisselen. Door de rust die Carolien tijdens het fotograferen bewaart, voelen kindjes zich vrijwel gelijk op hun gemak en laten ze hun ‘echte’ ikje zien.

De foto’s van de shoot worden per mail toegestuurd. Het aantal kan variëren, maar het zijn er voldoende voor een prachtig overzicht. Per kindje krijg je een vergroting naar keuze.

Onze fotoshoot is inmiddels omgezet in een serie prachtige foto’s. Nu komt voor de ouders het moeilijkste gedeelte: welke foto is het mooiste? Wij kunnen maar niet kiezen.

Kijk voor informatie op www.zoetesnoetjes.nl.

decoratie