Kidzlifestyle

Knuffels enzo| Doe-het-zelf-design voor kind en kinderkamer

Na Nederland aan het handwerken gezet te hebben met het boek ‘Naaien enzo, handwerken voor snelle henkies’ is er ook ‘Knuffels enzo’ van Uitgeverij Snor. In ‘Knuffels enzo, doe-het-zelf design voor kind en kinderkamer’ vind je allerlei zelfmaakontwerpen van Nederlandse ontwerpers voor kinderkleren en kinderkamers. Nu ook met meubels!

Handwerken is leuk, en helemaal niet suf, voor wie de tips uit ‘Naaien enzo’ opvolgt. Toch kost het nog wel een beetje tijd om voor je zelf een jurk te haken of een sjaal te breien. De oplossing: aan de slag met spullen voor kinderen.

Kinderspullen zijn snel klaar (want klein) en zien er altijd leuk uit ook. Supersnelle henkies gaan met de tips uit ‘Knuffels enzo’ kindermode en interieur maken door te customizen, te haken, te naaien en te breien.

Een half metertje stof heb je met behulp van "Knuffels enzo" zó omgetoverd in een superschattig Oilily-rokje, of een mega-knuffelige pyama-zak van Kidscase. En met een paar bollen wol haak je zo een dekentje van Kik-Kid in elkaar. En misschien nog wel het allerleukste: je bent er zo mee klaar! Dus ook met "Knuffels enzo" kan de snelle henkie aan de slag.

Dutch design voor kinderen
Wat het boek Knuffels enzo extra bijzonder maakt, is dat de makers 20 Nederlandse ontwerpers als Frans Molenaar, Oilily, Kidscase, Kik-Kid) vroegen een zelfmaakdesign te maken voor dit boek. Dat resulteerde in 20 supermakkelijke en verfrissende zelfmaakontwerpen.

Werden in "Naaien enzo" nog alleen handwerktechnieken behandeld, dit maal komt het interieur meer aan bod. Met de ontwerpen uit Knuffels enzo kan de lezer de hele kinderkamerinrichting zelf maken. In het hoofdstuk ‘Timmeren’ leggen de auteurs aan de hand van een makkelijk werkstuk uit hoe de lezers zelf meteen met hamer en zaag in de weer kunnen.

Op www.knuffelsenzo.nl kun je ’n instructiefilmpjes bekijken evenals workshopdata checken, tips van designers krijgen en er is de mogelijkheid voor lezers om hun eigen werk en tips te uploaden!

“Knuffels enzo., Doe-het-zelf design voor kind en kinderkamer” door Claudette Halkes en Annemarieke Piers, met illustraties van Saskia van der Linden is te koop bij de betere boekhandel voor 14,09- onder ISBN nummer 978-90-810917-3-2.

decoratie