Kidzlifestyle

Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand | 'n must-see!

Piet Piraat heeft met de speelfilms ‘Piet Piraat en de Betoverde Kroon’ & ‘Piet Piraat en het Vliegende Schip’ de afgelopen jaren een enorm commercieel succes geboekt. Vanaf 17 december kan jong én oud genieten van de derde film op 'n reeks. Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand.

Kidzlifestyle bezocht de voorpremière en stelt dan ook razend enthousiast dat dit dé familie (kerst)film is van het jaar 2008!

De populariteit van Piet Piraat is groot! Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de innemende manier waarop Piet Piraat en zijn kornuiten de zeven zeeën bevaren: ietwat onhandig, veelal vertederend en steevast net te laat voor de schat die ze al jaren hopen te vinden. De piraten (Piraat Piet met goede inborst, hoekige stuurvrouw Stien Struis, de dommige scheepskok Berend Brokkenpap en Steven Stil, de matroos zonder stem) zijn - elk zo op hun eigen manier - op z"n minst een beetje onhandig te noemen. Ongetwijfeld draagt net dát in belangrijke mate bij tot hun populariteit. De verhalen van Piet Piraat hebben een duidelijk slapstickelement. Het is telkens weer lachen en gruwelen geblazen, voor zowel jong als oud.


Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand, het verhaal

Na een woeste storm, belandt de norse Kapitein Eksteroog op een onbewoond eiland. Op dit eiland zoekt hij naar een schat die zijn aartsvijand Zilvertand er ooit heeft begraven. Ook Reus, een gigantische kerel van 2 meter hoog, belandt samen met vijf kinderen en hun hondje Smikkel op hetzelfde eiland. Kapitein Eksteroog en Reus laten de kinderen naar de schat zoeken terwijl zij hun hondje Smikkel gevangen houden.

Piet Piraat wil zich een echte piraat voelen dus moet hij een schat vinden. Stien, Berend, Steven en Piet gaan op onderzoek uit naar een eiland wat niet op de kaart staat en belanden zo op het eiland van Kapitein Eksteroog. Ze besluiten de kinderen te helpen en op zoek te gaan naar de schat. Dat wordt het begin van een tocht vol avontuur en gevaar.

Peter Faber, o.a. bekend van Schatjes!, Ciske de Rat, Mama is Boos! & K3 en het IJsprinsesje (als koning Flurkentijn) speelt in dit verhaal de glansrol van Kapitein Eksteroog.

Kortom
Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand bevat opnieuw alle elementen om uit te groeien tot een graag geziene familiefilm: vijf kinderen en hun hondje, een reus en een slechterik, een flinke dosis avontuur en humor. De film duurt 80 minuten en is vanaf 17 december in tal van Nederlandse en Vlaamse bioscopen te zien.

Een must-see vinden wij van KLS!

media