Kidzlifestyle

De Sint gaat voor kinderboeken als cadeau op pakjesavond!

Sinterklaas blijkt 'n groot voorstander te zijn van kinderboeken als cadeau op pakjesavond. (Voor)lezen bevordert creativiteit, inlevingsvermogen, taalvaardigheid en last but not least de fantasie. KLS stelt voor: Betoverend en De verdwijning van Bo Monti.

KLS boekentip 1: Betoverend
Wij zijn (en de Sint met ons) fan van het kinderboek Betoverend van Nanda Roep. Nanda Roep is op fabelachtige wijze in staat om kinderen heel even uit hun realiteit te halen en een toevlucht te laten nemen in ‘n fantasie wereld.

Door haar jarenlange optredens op scholen in heel Nederland weet Nanda Roep bovendien hoe plezierig kinderen gruwen bij de gedachte aan rocheldrap en wortelkots. In Betoverend vind je naast het verhaal over Tom en zijn nieuwe ‘bijzondere’ buren, ook recepten voor ‘heerlijke heksengerechten’. Zo lees je er o.a. hoe je een fantastische liefdesdrank kunt maken. De illustraties van Loes Riphagen maken dit boek compleet. Een absolute aanrader!

Nanda Roep (1971) debuteerde in 1996 met Mevrouw Triktrak in de wolken. Door haar fantasie en humor werd ze meteen door recensenten vergeleken met Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl. Inmiddels zijn er vijftig titels van haar hand verschenen, waaronder populaire series als Vlinders, Ch@tgrlz en Plaza Patatta.

Betoverend, Nanda Roep, ISBN 978 90 499 2318 1, €12,95
Uitgeverij Pimento is onderdeel van FMB uitgevers.

KLS boekentip 2: De vier van Westwijk – De verdwijning van Bo Monti
De vier van Westwijk – De verdwijning van Bo Monti van Manon Spierenburg is alweer het tweede deel uit een nieuwe serie die leest als een televisiesoap.

De vier van Westwijk - De Verdwijning van Bo Monti is een unieke mix van ‘n soap en een avonturenverhaal. Als geen ander weet Manon Spierenburg –scenarioschrijfster van o.a. GTST en auteur van meerdere (kinder)boeken- actuele onderwerpen te verwerken in een vlot geschreven verhaal dat kinderen beslist zal aanspreken.

In De verdwijning van Bo Monti besluiten de vier (kinderen) van Westwijk (aan Zee) met een fikse dosis lef een zoektocht te beginnen naar ’n populaire volkszanger, die plots verdwenen blijkt.


Een super spannend kinderboek
, dat wat ons betreft niet mag ontbreken als cadeau op pakjesavond!

De vier van Westwijk - De verdwijning van Bo Monti, Manon Spierenburg, ISBN 978 90 499 2302 0
€ 12,95, Uitgeverij Pimento is onderdeel van FMB uitgevers.

Beide boeken zijn geschikt voor kidz van 8 jaar en ouder.
Volgende week stellen we graag 2 boeken voor jongere kinderen voor!

media boeken sinterklaas