Kidzlifestyle

Column Marco Diercks | ‘Zwanger’

KLS bied je een kijkje in het leven van de Amsterdamse cosmetisch tandarts Marco Diercks. Hij is 45 jaar en vader van Mitchell (16-jarige zoon uit zijn vorige huwelijk) & Zepp van twee. Zijn huidige -13 jaar jongere- vrouw Linda is voor de tweede maal zwanger. Redenen te over om Marco’s ervaringen op de voet te volgen…

Het is ongeveer acht uur ’s ochtends op Bonaire en in Nederland zit de dag er voor de helft alweer op. Linda ligt nog op bed en Zepp scharrelt wat om me heen en benoemt alles wat ‘ie ziet in zijn eigen onnavolgbare taaltje. We zitten nu een dag of zes op Bonaire in het huis van vrienden en genieten van de rust en elkaar. De reis was tamelijk ‘rampzalig’. Niet omdat er ernstige dingen zijn gebeurd, maar omdat Zepp zich gedurende de nachtvlucht aan iedereen heeft voorgesteld. Dit leverde gelukkig geen boze blikken op, maar je voelt je als ouder toch opgelaten!

Ineens staat Linda slechts gekleed in slipje en slaapkreukels achter me. Als ik me omdraai constateer ik weer: Alles is mooi aan haar. Oké, haar ochtend adem kan een mintje hebben, maar voor de rest is ze mijn droomvrouw. Ze schuift een wit -iets naar ammoniak geurend- voorwerp onder mijn neus. Mijn ogen beginnen het laatste jaar aardig te plussen dus ik moet eerst mijn prefab, Blokker oogcorrectie opzetten.
Dit duurt haar te lang. ‘Er staat “zwanger”. Ik ben zwanger!’ roept ze opgewonden.

We hadden besloten om voor een tweede kind te gaan, dus dit was geheel welkom en fantastisch nieuws. Het toeval wil dat toen Linda zwanger bleek van Zepp, we óók op Bonaire zaten. Dus een bekend begin…

Zwanger!
Ik word overvallen door een soort mannelijke trots, die in razend tempo wordt vervangen door ‘n bezorgdheid over alles wat de zwangerschap met zich mee zal brengen. De afgelopen jaren met Zepp hebben me echter zo gelukkig gemaakt dat ik wel tien kids zou willen. Deze positieve gedachte neemt mijn bezorgdheid voorlopig weg. Dat van die tien kinderen vertel ik Linda trouwens pas na de bevalling of na de overgang.

Een paar dagen later zijn we alweer aan het idee gewend.
Even voor de duidelijkheid: “Linda is zwanger”. Ik ben niet iemand van “wij zijn zwanger”! Natuurlijk gaat het aan een man niet voorbij maar het is een proces waarbij zijn inbreng vooral vooraf was. De rest van de 9 maanden is het vooral toekijken en ondersteunen van je vrouw.

Linda heeft het Mitchell verteld. Mitchell is mijn zoon uit een vorig huwelijk. Hij is 16 en een co-ouderkind. Hij reageerde tegenover Linda heel enthousiast terwijl hij later jegens mij redelijk onverschillig deed.
Drie jaar geleden, toen hij hoorde dat hij een broertje kreeg, was hij op voorhand “not pleased” maar vanaf de geboorte van Zepp is hij verliefd op zijn broer. Zelfs de dagen dat hij bij zijn moeder is, komt hij even langs om met zijn broer te spelen. Het betrekken van Mitchell bij deze zwangerschap zal een opgave zijn, want hij is momenteel vooral bezig met zijn eigen hormoonhuishouding.

Het worden zware tijden, een peuterpuber (ik ben twee en zeg “nee”), een echte puber en een zwangere vrouw in huis. Ik ben, hoop ik tenminste, gelukkig door mijn ‘moeilijke’ jaren heen. Ben 45 en alweer vier jaar getrouwd met een dertien jaar jongere vrouw. Klinkt toch wel weer rustig en volgens de ‘Flair’ een standaard en stabiele situatie .

Binnenkort meer uit het leven van Marco en de zijnen.

zwangerschap