Kidzlifestyle

Mug de tekkel | Eerste Nederlandse tekkel met eigen stichting

Onlangs heeft tekkel Mug zijn nieuwe stichting -die een warm hart toedraagt aan alle dieren- gelanceerd. Stichting Mug de Tekkel zet zich actief in voor de Dierenbescherming en organisaties die zich specifiek richten op de educatie tussen kind en dier.

Om fondsen te werven geeft Mug haar eigen kinderboekjes uit samen met een merchandise/kinder kledinglijn. Het kinderboekje wordt in een serie van vier uitgegeven met de titels:
- Mug de Tekkel
- Mug op het strand
- Mug bij de dokter
- Mug alleen thuis

De vormgeving van de boekjes is simpel, duidelijk en vrolijk. Alle producten van Mug de Tekkel zijn kindvriendelijk en biologisch afbreekbaar. De merchandise en boekjes genereren naamsbekendheid voor de stichting en creëren awareness bij kleine kinderen over dieren in hun omgeving.

Mug houdt van alle dieren en kinderen en daarom is de opbrengst van de Mug de Tekkel artikelen bestemd voor projecten die zich inzetten voor de educatie tussen kind en dier.
Stichting Mug houdt scherp alle ontwikkelingen op het gebied van dierenrechten en wetgeving rondom dierenrechten in de gaten. Mug bekijkt elk jaar welke organisaties haar hulp het hardste nodig hebben en stemt op basis daarvan af wat ze aan wie zal geven.
Dit jaar wordt de Dierenbescherming gesteund door Mug. De Dierenbescherming is de grootste organisatie in ons land die opkomt voor de belangen van alle dieren. Van dieren die mensen thuis houden tot dieren die in de landbouw gebruikt worden. De Dierenbescherming is in 1864 opgericht. De jeugdclub Kids for Animals ontstond in 1980. Veel dierenleed ontstaat uit onwetendheid. Kids for Animals probeert daar wat aan te doen door heel veel over dieren en dierenverzorging te schrijven in het Kids for Animals Clubblad.

Je vindt Mug de tekkel in de boekwinkels en betere kinderkledingzaken of op Mug de tekkel.


media