Kidzlifestyle

Ikea slaapzak onveilig

De Barnslig babyslaapzak van IKEA voldoet niet aan de veiligheidseisen. IKEA verzoekt klanten die de Barnslig babyslaapzak (6-18 maand) hebben gekocht deze terug te brengen naar de klantenservice van een Ikeavestiging. Het volledige aankoopbedrag zal vergoed worden.

Uit onderzoek blijkt dat het stopplaatje aan het uiteinde van de ritssluiting kan loslaten van de ritssluiting. Hierdoor kan ook het sluitplaatje (het bewegende onderdeel) losraken. Beide onderdelen kunnen bij kleine kinderen tot verstikkingsgevaar leiden. Problemen worden veroorzaakt door het gebruik van een mindere kwaliteit rits. IKEA heeft per direct de verkoop en productie van de Barnslig slaapzak gestopt.

Klanten kunnen hun Barnslig slaapzak met de datumstempel 0745 of 0824 terugbrengen naar een IKEA woonwarenhuis in de buurt. Het volledige aankoopbedrag zal worden vergoed. Het datumstempel bevindt zich op een label dat binnen in de slaapzak is genaaid.
De uit Indonesië afkomstige slaapzakken zijn vanaf april 2008 verkijgbaar bij IKEA vestigingen (behalve in de VS, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten).

Bel voor meer informatie met 0800-4532649 of ga naar IKEA

verzorging