Kidzlifestyle

Schoolvakantie van 6 wkn: HELP! | Opvoedkundig advies

Jippie de deuren van de scholen sluiten voor 6 weken. Leuk, maar soms ook (erg) lastig. En ja ouders, dat mag je best denken zonder je daar schuldig over te voelen. Kinderen zijn uit hun ritme, de structuur is weg en dat vaak met de nodige (negatieve) gevolgen van dien. HELP!

Belangrijk is om niet de hele vakantie vol te proppen met van alles en nog wat maar rust momenten in te plannen van tijd tot tijd. Laat ze niet te laat naar bed gaan en laat ze ook niet tot heel laat in de ochtend in hun bed liggen. Een beetje structuur behouden (ook al is het tot laat licht e.a.) is van essentieel belang. Het zou handig zijn als je de échte vakantie (met caravan, tent of hotel) in het midden van de schoolvakantie kunt boeken. Zodat de kidz uitgerust zijn voordat ze op vakantie gaan en ook weer als ze weer naar school moeten.

In de weken dat je dan gewoon thuis bent zijn er ook leuke dingen te doen in de omgeving. Ga bijvoorbeeld eens picknicken en maak dan eerst samen thuis alles klaar. Met wat oudere kinderen van 6 tot 12 kun je een zeskamp doen met verschillende activiteiten en laat ze dan een paar vriendjes uit nodigen. Je kunt ook een speurtocht uitzetten waar ze verschillende opdrachten moeten vervolbrengen.

Wat ook leuk en handig is om te doen; laat ze hun eigen kamer opruimen en uit zoeken wat ze niet meer willen. Je moet ze daarin wel begeleiden. Kinderen kunnen vaak erg moeilijk afscheid nemen van hun spullen. Al ouder kun je ook drie dozen maken: 1 doos daar schrijf je op BEWAREN, 1 doos MAG WEG en 1 doos REPAREREN. De doos die weg mag kun je dan aan een goed doel schenken maar je kunt ook ruilen met leeftijdsgenoten. Op die manier hebben ze dan ook gelijk weer iets nieuws waar ze dan mee kunnen spelen.

En, maak veel plezier. Geniet van & met elkaar!
Erna Houtzager.

Workshop voor Euro 25,- :
Heb je behoefte aan meer inspiratie voor die 6 weken durende schoolvakantie en/of advies van Erna, weet dan dat Erna een 3 uur durende workshop organiseert op maandag op 23 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur en op 25 juni van 10.00 uur tot 13.00 uur. Voor beide workshops zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar. Als Kidzlifestyle bezoeker krijg je maar liefst Euro 10,- korting en betaal je Euro 25,- in plaats van Euro 35,-.

Meer informatie kun je vinden op:
Het Kroost.
info@hetkroost.nl

opvoeding