Kidzlifestyle

Column Hanke Gielen #1 | Hummels en Spiderman

Hanke Gielen is ontwerpster van lifestyle kindermeubelen en heeft haar eigen bedrijf: Hanke for kids. Hanke is getrouwd met Job en moeder van Derek (5). Binnenkort word het broertje of zusje van Derek geboren. Hanke tikt over die combinatie moederschap - eigen bedrijf een column op voor KLS.

‘We hebben hummels in huis Mam’. ‘Daar bij het raam, daar wonen ze’. ‘Ze zijn heel groot, maar ze doen niks hoor’, zegt Derek geruststellend. Job en ik kijken elkaar aan en we snappen er niks van. Ik krijg beelden in mijn hoofd van kleine fee-achtige mannetjes met dikke buikjes die in ons huis rondvliegen. ‘Ze gaan wel dood, als ze tegen het raam aanvliegen, dat heb ik zelf gezien’, verklaart Derek zijn ervaring aan ons verder. Langzaam wordt het ons duidelijk, we hebben een hommel in huis! De deuren van de woonkamer staan open, het is heerlijk weer en ja dan vliegen er vliegen en ook hommels het huis in! Het maakt grote indruk op Derek. De dag ervoor had hij er met Job over gehad. Je hebt wespen, die zijn niet aardig die kunnen prikken. Bijen, die maken de honing en hommels, die zijn wel groot, maar doen niks. Het is altijd weer leuk om terug te horen waar je het de dagen ervoor over hebt gehad!

Ook mijn zwangerschap: de baby in de buik, houdt Derek flink bezig. Hij wil graag een zusje, een broertje lijkt hem niks. Na wat navraag wordt het duidelijk waarom niet. Derek’s zorg op dit moment is, dat wanneer de baby de geboren wordt en het is een broertje, dat zijn broer dan gelijk zijn spiderman pak aan doet! Met meisjes loop je dit risico niet zo. Zijn trots, zijn alles: het spiderman pak. Vol overgave draagt hij zijn pak. Thuis, met boodschappen doen en in de stad. Als mensen tegen hem zeggen: hé spiderman!, dan zie je hem groeien. Hij groeit echter zo hard dat hij eigenlijk zijn pak niet meer aan kan. Het pak heeft inmiddels ook een grote scheur bij zijn knie. Derek was van mening dat de scheur op zich zelf niet zo erg was, wel was het erg en vooral ook niet de bedoeling, dat de mensen nu konden zien dat hij niet de echte spiderman is!

De beursen waarop ik mijn nieuwe producten ga presenteren naderen al snel. Ik ben druk met de nieuwe ontwerpen. Met de baby in de buik, gaan mijn gedachten uit naar een mooie kinderkamer, een nieuw commode-ontwerp: ik heb er zin in. En dan heb je natuurlijk nog de hummels, sinds deze in mijn leven zijn gekomen, blijven ze een beetje rondhangen in mijn gedachten. Wellicht een idee om achter de naaimachine te kruipen en hummelpakjes te maken? Een in een grote maat en eén in een hele kleine. Want wat het ook wordt, een jongen of een meisje, met hummels kun je alle kanten op!

Info. over de lifestyle kindermeubels van hanke tref je op www.hankedesign.com.

ideeën