Kidzlifestyle

Vaderdag-tip| boek ‘Dochters! Handleiding voor vaders’

In Dochters! Handleiding voor vaders staat alles wat een 'meisjesvader' moet weten. Immers, een vader van een zoon hoeft alleen maar aan zijn eigen jeugd te denken om te weten wat jongens leuk vinden. Maar een vader van een dochter heeft het een stuk lastiger. Want hoe speel je bv.''prinsesje''

Van een workshop ‘nee-zeggen’ en uitleg over de werking van een meisjesbrein tot interviews met deskundigen over de invloed van vaders op het leven van dochters.

Hebben vaders van dochters dan een boek nodig waarin staat hoe ze met hun dochters om moeten gaan? Ja! Want niet alle vaders weten hoe belangrijk ze zijn voor hun dochter.
Meisjes die een goede band met hun vader hebben of hadden, blijken meer plezier te hebben dan meisjes die geen goede vaderband hadden. Ze kunnen beter met mannen omgaan, hebben meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter redden en doen het ook nog ‘s beter op school. Tenslotte lopen ze minder risico een eetprobleem te ontwikkelen, zo blijkt allemaal uit onderzoek. In het boek Dochters! laten diverse deskundigen zoals pedagoge/seksuologe Sanderijn van der Doef, primatoloog Jan van Hooff en hersenonderzoeker Dick Swaab hun licht schijnen over de bijzondere relatie tussen een vader en zijn dochter.

Meisjes en roze
Een beetje moderne meisjesvader heeft tegenwoordig te maken met veel vraagstukken in relatie tot zijn dochter. Want waarom houden meisjes eigenlijk zo van roze? Hoe maak je vlechtjes in het haar van je dochter? Hoe zeg je nee tegen een dochter met grote blauwe/bruine/groene ogen? Naar de antwoorden hoeft de vader nu niet lang meer te zoeken, want die staan in dit handige, grappige en interessante boek van Uitgeverij Snor. Prachtig vormgegeven door Maartje Kuiper die ook de bestseller ‘Maak indruk op je kinderen’ (2007) vormgaf.

Over de auteur
Gerard Janssen is vader van twee zoons van 7 en 8 jaar en een dochter van 2,5 (met hele grote blauwe ogen). Toen hij een dochter kreeg, kwam hij erachter dat meisjes écht heel anders zijn dan jongens. Gerard Janssen is schrijver/columnist en maakt deel uit van het deejay-duo The Easy Aloha’s. Recent verscheen bij Uitgeverij Rubinstein van The Easy Aloha’s een cd met bijbehorend kinderboek Eddie Ekster.

Dochters! Handleiding voor vaders, Isbn: 978-90-810917-6-3, prijs: 14,95 euro.

opvoeding boeken