Kidzlifestyle

Kinderverzorgingslijn | Ontdek Boútriba

Oosterse tradities en Westerse psychologie samen brengen in één verzorgingslijn lijkt een onmogelijke opgave, maar Boútriba ging de uitdaging aan. En niet zonder succes! Een inspirerende verzorgingslijn speciaal voor kinderen was het resultaat.

Oosterse tradities verstaan de kunst van aanraken en massage. Wie ooit een Oosters modderritueel (Rasul) heeft meegemaakt in een sauna weet hoe ontspannend deze belevenis is. Van aanraking en massage wordt niet alleen jij rustig en kalm, het heeft eenzelfde effect op (kleine) kinderen. Het biedt een naast een intens momentje met je kleintje ook een veilig gevoel. Westerse psychologie laat zien dat iedereen een uniek temperament ofwel eigen natuur heeft. Daarom is jouw kindje zo uniek, hoewel dat unieke niet altijd ‘makkelijk’ hoeft te zijn.

Via de website van Boútriba kun je via een gemakkelijke test uitvinden welk temperament jouw kindje heeft. Een temperament vertelt je ‘wie ben ik en wie ben jij’? Heb je een ‘Verantwoordelijk kind’, een ‘Leergierig kind’, het ‘Avontuurlijk kind’ of juist een ‘Gevoelskind’? Voor elk temperament staat een speciale verzorgingslijn. Na de test krijg je de uitslag meteen op je scherm (en in je e-mailbox). Mijn kleine meid (bijna 4) bleek een ‘Avontuurlijk Gevoelskind’ waarbij de verwarmende doucheschuim ‘Inipi hot shower’, de ‘Maki body cream’ en de ‘Baobab body cream’ perfecte passen. Heerlijke producten die door hun exotische naam meteen tot de verbeelding spreken.

In de webshop van Boútriba vindt je de producten gerangschikt op ‘Verzorgingsartikelen’ (doucheproducten, gezichtsverzorging, massageproducten etc.) en op ‘Temperament’.
De producten voor het ‘Avontuurlijke kind’ staan in het teken van ‘Indianen en Warmte’. Zo heb je naast de ‘Inipi hot shower’ ook de ‘Hot stone massage cream’en de ‘Red fire essential oil blend’. De kleur rood onderstreept dit warme gevoel.
Het ‘Gevoelskind’ heeft een verzorgingslijn opgebouwd uit blauwe producten die het thema ‘ Hawaii en Water’ hebben meegekregen. Naast ‘Blue water essential oil blend’ en de ‘Hula hair gel’ is er ook de ‘Waipio Waterfall shower’.
De producten van het ‘Leergierige kind’ zijn prachtig warm geel van kleur en staan in het teken van ‘Afrika en Kennis’. Zo is daar de ‘Zanzibar massage block’, ‘Yoruba massage cream’ en de ‘Yellow air essential oil mix’.
Het ‘Verantwoordelijke kind’ als laatste heeft een prachtige lijn van producten geïnspireerd door de natuur en wat dit voortbrengt. Naast de ‘Ayurveda massage cream’, de ‘Murapi mud shower’ kun je het lijfje van je kids ook heerlijk insmeren met de ‘Lulur body cream’. Alles gebaseerd op eeuwenoude schoonheidsbehandelingen.

Naast deze temperamenten is er ook gedacht aan de ‘gevoelige en speciale huid’.Voor huidjes die nog meer extra verzorging nodig hebben, is er de ‘Iceland massage block’, de ‘Inuk massage cream’ en ‘Milky snow shower’. Met het thema ‘Poollicht en Alaska’ en de serene witte kleur laat het verstaan dat de lijn een verkoelende werking heeft.

Naomi Stubbé, de oprichtster van Boútriba - werd als kind uit twee culturen (Indonesisch en Nederlands) - al gewezen op dagelijkse verzorging en het masseren met speciale oliën. Als psycholoog begreep Stubbé later dat deze manier van verzorgen vooral te maken heeft met ‘hechting’ en ‘verbinding’. Aanraken, massage en aandachtig samen zijn geeft kinderen evenwicht en brengt ze in balans. Door haar ervaringen werd Naomi geïnspireerd om Boútriba te starten. Het is een samenkomen van een Oosterse manier van verzorgen met een Westers psychologisch model.

Doe de test en kijk welk temperament jouw kind heeft: Boutriba

verzorging