Kidzlifestyle

Babykamer | Richt 'm zo vroeg mogelijk in.

Ouders moeten de babykamer eerder inrichten. Dat adviseert onderzoeker Evert Hasselaar van de TU Delft [Bron: De Telegraaf 13-04-2008]. Hij doelt met name op mensen die in een goed geïsoleerde woning wonen.

"Vrouwen zouden in plaats van in de achtste maand al in de eerste maand van hun zwangerschap de babykamer moeten inrichten.
In alle nieuwe meubels, vloerbedekking en gordijnen -zo stelt hij- bevinden zich gassen, weekmakers, formaldehyde, benzenen en biociden. Hij adviseert maanden voordat de baby komt , de babykamer goed warm te stoken en te ventileren zodat nieuwe spullen kunnen uitdampen om mogelijke gezondheidsschade te voorkomen.

Dat lijkt ons typisch een advies van een man:

  1. Je moet toch weten of het een jongetje (blauw) of meisje (roze) wordt om een babykamer in te richten.
  2. Je moet toch weten uit welk land die producten (meubels, vloerbedekking of gordijnen) komen: de Europese maatstaven lijken ons strenger dan die in China bijvoorbeeld.
  3. Acht maanden lijkt ons wat lang. Drie maanden lijkt ons voldoende om de meeste schadelijke stoffen te laten uitdampen met goed ventileren en stoken. Zodra we meer weten melden we dat aan je.

ideeën