Kidzlifestyle

Difrax & Orange Babies bundelen krachten voor kraamkliniek

Orange Babies is een stichting die Vivienne van Eijkelenborg, Algemeen Directeur Difrax, na aan het hart ligt. Het is een stichting die, net als Difrax, als doelstelling heeft het leven van ouder en kind zo aangenaam mogelijk te maken.

De passie waarmee Baba Sylla, oprichter en Directeur van Orange Babies, de vrouwen en kinderen in Afrika hulp biedt voor een gezond en gelukkig leven, inspireerde Vivienne van Eijkelenborg om op een unieke manier deze stichting te helpen bij de opbouw van een nieuw project in Afrika.

Om daar haar steentje aan bij te dragen kwam Vivienne met het idee om een exclusieve fopspenen lijn te lanceren. De collectie bestaat uit vijf verschillende soorten fopspenen. Elke fopspeen is ontworpen door een ambassadeur van Orange Babies (Caroline Tensen, Natasja Froger, Ramon Beuk, Suzanne Klemann en Henk Schiffmacher). Elke fopspeen is weer voor een andere leeftijd en is aangepast aan de grootte van het mondje en de zuigbehoefte die bij die leeftijd hoort. Het resultaat mag er wezen, in elke fopspeen is de persoonlijkheid terug te zien van de ambassadeur.

Opbouw kraamkliniek Zambia : Wat wordt er met de opbrengst gedaan?
De Limited Edition collectie zal zes weken lang verkrijgbaar zijn bij Etos. Per verkochte fopspeen gaat er één euro naar Orange Babies. De totale opbrengst van de fopspenen zal Orange Babies besteden aan de opbouw van een kraamkliniek in het stadje Kaoma, Zambia, Afrika.

Kaoma is een westelijke provincie van Zambia, met ongeveer 185.000 inwoners. Een gemiddeld aantal bevallingen van 50 per week, wordt verwezenlijkt in een kleine verloskamer met maar zeven bedden. Dit heeft tot gevolg dat er vrouwen op de overvolle algemene vrouwen afdeling moeten bevallen. Er is geen ruimte voor vrouwen die nog in de beginfase van hun bevalling zijn. De ruimte die hiervoor beschikbaar was, heeft problemen met de elektriciteit. In grote lijnen valt er te constateren dat deze vrouwen moeten bevallen in een ruimte die ver onder de grens van het minimaal noodzakelijke ligt voor een verloskamer. Dit heeft geleid tot de dood van baby’s die beademing nodig hadden. De meest effectieve manier om de overdracht van het HIV virus van moeder op kind te voorkomen is te zorgen voor goede accommodatie en opvang voor de vrouwen in het beginstadium van hun bevalling, en vooral door ervoor te zorgen dat de baby de dosis Nevirapine op tijd krijgt.
Om mee te helpen aan een oplossing voor het onnodige aantal besmettingen en doden die de situatie nu met zich meebrengt, steunt Orange Babies de bouw voor een nieuwe, moderne afdeling gynaecologie en verloskamers. De aanbouw wordt een deel van een nieuw ziekenhuis in Kaoma, de op één na grootste in Zambia.

Baba Sylla Oprichter en Directeur Orange Babies: “Sinds de oprichting van Orange Babies, in 2009 alweer tien jaar geleden, zijn er grootse wensen in vervulling gegaan. Orange Babies is een club mensen waar verbondenheid en het bereiken van onze doelstellingen hand in hand gaan. Professionals, donateurs, vrienden, families, ondernemers, vrijwilligers en BN’ers, we zorgen met elkaar voor fantastische resultaten. Ik heb daar groot respect voor en spreek dan uit mijn enorme dank uit namens ‘onze’ moeders en kinderen!”

De collectie zal eind juni feestelijk gelanceerd worden in de vorm van een persconferentie door Vivienne van Eijkelenborg; Algemeen Directeur Difrax, Baba Sylla; Oprichter en Directeur Orange Babies en door (een aantal van) de ambassadeurs die hun medewerking aan dit prachtige project hebben verleend. De persconferentie zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van Difrax in Bilthoven. Na deze persconferentie zal de Limited Edition via alle Etos filialen in Nederland verkrijgbaar zijn.

Het assortiment van Difrax is onder meer te vinden in (ketens van) babyspeciaalzaken, drogisterijen, apotheken en warenhuizen.
www.difrax.nl & http://www.orangebabies.nl/index.php.

opvoeding