Kidzlifestyle

’Mijn vriend de vuilnisman’ | kinderboek over 'afvalscheiding'

Het (voor)leesboek ‘Mijn vriend de vuilnisman’ beschrijft op toegankelijke wijze hoe afvalscheiding in zijn werk gaat. Dit door middel van de prachtige foto’s van vuilniswagens, vuilnismannen, de vuilstortplaats èn kleine Gijs die met zijn knuffel Muis spannende avonturen meemaakt.

“Mijn zoon Sebastiaan was van jongs af aan dol op de vuilnismannen.
Wanneer zij voorbij reden, zat hij voor het raam en zwaaide naar hen,
zo hard en zo hoog, als hij kon. Ik wilde daarom voor hem een boek lenen van de bibliotheek om voor te lezen. Bij navraag in de bibliotheek en in de boekhandel, bleek dat zo’n boek nog niet bestond. Thuis vertelde ik dit nieuws aan mijn zoontje. Hij riep daarop spontaan…‘Mam, dan maken wij toch zelf een boek!’ … Na ruim twee jaar fotograferen en samenwerken, is het boek ’Mijn vriend de vuilnisman’ klaar.” Aldus Hanna de Mink die speciaal voor dit boek uitgeverij Jan oprichtte.

De illustraties voor ’Mijn vriend de vuilnisman’ zijn gemaakt door Erna Westrup.

Omdat er veel vraag blijkt te zijn naar kinderboeken over verschillende beroepen, is het volgende boek reeds in de maak. Het thema daarvan zal het wel en wee van een treinconducteur zijn.

Wat KLS betreft is het boek ’Mijn vriend de vuilnisman’ een absolute aanrader.
Bij zowel http://www.uitgeverij-jan.nl/ als bij http://www.bol.com/ kun je een exemplaar aanschaffen voor € 12,95. ISBN 978-90-812-478-1-8.

Houd KLS de aankomende weken goed in de gaten, want binnekort mogen we een aantal exemplaren weggeven van dit boek!

media