Kidzlifestyle

Leestip | Gescheiden vaders in het licht: de schaduwvader

Dat niet alle relaties voor eeuwig zijn, dat weten we. Maar als je dan opeens zelf voor de keuze komt te staan, voel je je toch alleen. Gescheiden …. En dan? Zeker als er kinderen in het spel zijn, moet je met je (ex)partner door met communiceren. Relaties eindigen dan wel, het ouderschap is voor altijd.

Het boek ‘Schaduwvader in het licht’ biedt niet alleen een handreiking aan gescheiden vaders en hun kids. Het vertelt ook het verhaal van vader die probeert om te gaan met deze nieuwe situatie. Auteur Peter Geraedts vond zijn eigen praktische en emotionele oplossingen voor het ‘gescheiden’ vaderschap en biedt op een praktisch doeltreffende manier inzicht in processen rond een scheiding. Hij legt je uit hoe je na een scheiding je levenssituatie en je vaderschap opnieuw vorm kunt geven.

‘Schaduwvader in het licht’ probeert geen antwoorden voor te kauwen, maar geeft in heldere oefeningen aan waar je als vader (maar natuurlijk ook moeder) aan zou kunnen werken om je relatie met je kinderen te herstellen, te verstevigen of te neutraliseren na een scheiding. Leer stap voor stap jezelf en je kids kennen, zodat het vertrouwen herstelt, de rust weerkeert en de regels duidelijk zijn. Iets waar ieder gezinslid uiteindelijk van kan profiteren.

Ook al spreekt de titel duidelijk over vaders, het is natuurlijk ook een prima boek voor elke mama’s met vragen over het gescheiden moederschap of (alleenstaande) ouders die de relatie met hun kinderen onder de loep willen nemen. Kortom, haal jezelf uit de schaduw.

Peter Geraedts is adviseur, trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zingeving en bewustwording.

‘Schaduwvader in het licht – handreiking voor gescheiden vaders’ – auteur Peter Geraedts, 19,95 euro, ISBN 90-8708-001-8, www.uitgeverijbetelgeuze.nl

media