KidzLifestyle

Magazine

Shop

Services

Leden

Naam: 
Pass:
 

Kinderopvoeding

Hoe help je kidz in het oplossen van conflicten?

23 March 2006, door Renée Vervoorn
Het blijkt uit onderzoek -verricht door ontwikkelingspsychologen Elly Singer en Dorian de Haan- dat een peuter in samenzijn met andere kleine kidz maar liefst 12 keer per uur een klein conflict met een ander kindje heeft.

In hun boek ‘Kijken kijken kijken. Over samenspelen, botsen en verzoenen bij jonge kinderen’ beschrijven ze hoe je als ouders of verzorger in 3 stappen kunt bemiddelen:

1) Je zoekt allereerst uit wat er speelt. Het beste kun je dit doen door de situatie te beschrijven die je als volwassene ziet. Iets in de trant van “jullie willen alle twee een toren bouwen, toch?”
2) Je stelt een oplossing voor. “Nu mag Joost even met de blokken bouwen, Esther daarna mag jij!. Je kunt de kidz ook vertellen dat het goed werkt als ze uitspreken wat ze niet fijn vinden.
3) Je helpt ze natuurlijk als laatste om weer vriendjes te worden. Leren ‘sorry’ zeggen en het daarna laten rusten is een goed plan. Of stel een vredesplan voor “hoe kunnen we Joost helpen om weer  blij te worden Esther?”.

 ‘Kijken kijken kijken. Over samenspelen, botsen en verzoenen bij jonge kinderen’  kost € 24.50 en wordt uitgegeven door SWP.

Terug

Anoniem reageren

Of inloggen

Reactie:
Naam:
Dit is een 'Captcha', typ deze tekens over in het veld hiernaast refresh
 
Naam: 
Pass:
 

In The Spotlight

Kinderkamer inrichtings tips serie

Kinderkamer interieurtipsIn deze serie interieurtips, geschreven door Renate Zoutberg, kun je allerlei inspiratie en ideeën opdoen voor het inrichten van de babykamer en kinderkamer. Van het moodboard en ruwe schetsen tot de verlichting. Lees verder >>

Volg Kidzlifestyle op Twitter

 

Volg ons nu ook op Twitter om op de hoogte te blijven van onze laatste updates.

Twitter.com/Kidzlifestyle

De Kidzlifestyle Shop

Bezoek ook eens onze Kidzlifestyle Shop. Daar tref je unieke, onderscheidende producten op het gebied van kinderkamers, kindermode, kinder-verzorging, en nog veel meer. Hieronder tref je een kleine greep uit ons assortiment:

  WallFrame 21: met magneetverf en de magnetische panelen van wallframe 21 tover je de wand van jouw kinderkamer om tot een speelmuur.
FuntoSee Wallstickers: zonder verven of behangen een kinderkamer decoreren? Het kan met de gigantische wandstickers van FuntoSee. In 4 thema's.
Kartonnen speelkasteel van villa carton: kidz kunnen hiermee hun creativiteit botvieren, hun fantasie de vrije loop laten en een veilige plek creeren.
Kindermeubels van Jet4Kids: vrolijke kleurrijke kindermeubels die je zonder lijm, schroeven of spijkers zo in elkaar zet en kunt personaliseren.

Advertentie