Kidzlifestyle

Jottum: lente & zomer 2006

Vijf thema's vormen een mooi geheel voor de lente-zomer collectie van Jottum: Par(a)kiet, Big Rose, Rood, Wit & Blauw, Victorian Rose en Magic. Alleen het eerste thema is voor meisjes.

Parakiet
Het eerste thema is er alleen voor de meisjes in een heel eigen, nieuwe Jottum sfeer. Bloemen en parkieten vormen de rode draad en aan alle kleding hangt een grappige parkiet van stof. Rokjes, jurken, een bloesje in de kleuren white, red, pebble stone, navy en als accent, natuurlijk, parakeet green.

Big Rose
Als tweede is er een rozenthema, Big Rose, een heel groot rozendessin. In krinkel voile en rode rozen op een wit fond. Dit wordt gecombineerd met een klein wit-rood ruitje en geeft een wat sportievere sfeer. Hierin een jurkje, een rokje en een bloesje en bijpassende tricot met verschillende tops. Hiermee gecombineerd ook artikelen in het wit-rode ruitje. Dit thema ook voor mini girls, met rokjes, jurkjes, een schortje en een broek. Big Rose komt ook nog terug in "pebble stone"op een wit fond en geprint op een hele fijne linnen. Dit in combinatie met een hele fijne witte plissé en rozenkant, poplin, linnen katoen, voile allemaal in wit. Dit geeft een hele romantische sfeer. Hierin jurken, rokken, een broek, tops, bloesjes met een knipoog naar vervlogen tijden waarin er nog volop gebruik werd gemaakt van bijvoorbeeld kant. Een leuk accent in de rozenthema"s van deze levergroep is een hangtag in het rozendessin met een mooie Zen tekst: helemaal Jottum.

Rood, wit, blauw
Het derde thema is er voor iedereen. Zomers marine ditmaal niet alleen in navy-wit maar ook in rood-wit. Hierin worden strepen gecombineerd met unies in rood en wit, er zijn ook combinaties van rood en navy. Hierin zijn salopettes, jurken met tule, rokjes, overgooiers, een capri broek van ton sur ton geweven bloemenstof in rood of wit. Diverse gestreepte tops en vestjes. Een echte trenchcoat in rood met gebloemde voering en een in een witte transparante kreuk stof. Deze jas wordt gesloten met wit-leren knopen en heeft een witte voering. In dit thema verder nog een wit rood ruitje en hetzelfde ruitje in wit-navy. Ook mooi Iers linnen met een jeans uitstraling in navy wordt gebruikt. Voor de jongens een jas in een transparante witte kreukstof gevoerd met een stoere streep die er doorheen schijnt. Op de mouw een stoere badge in de kleuren van de voering. Broeken, enkellengte en bermuda lengte, in linnen, dubbeldoek, linnen/katoenen visgraat en streep stof. Een salopette in een streep. Bijpassende overhemden in linnen en streep stof, t-shirts en capuchon-sweaters met rits, in unie en strepen.

Victorian Rose
Thema vier is opgebouwd rond hetzelfde rozendessin maar dan kleiner van formaat en in verschillende pastelkleuren, roze is hier de belangrijkste kleur. Het dessin heet Victorian Rose en dit geeft de sfeer helemaal weer. Roze en off-white artikelen worden gecombineerd met de rozenstof voor romantische jurken, rokjes, broeken, shorts en tops. Het tricot heeft ook het rozendessin. Voor een wat sportiever accent is er een linnen ruit in dezelfde tinten. De kleding is helemaal voor de zomer en in ?off-white? zijn er weer echte Jottum jurken die zo geliefd zijn voor een mooi feest. Hier ook de trenchcoat maar dan in roze met rozenvoering. Vaak is een mooi rozenborduursel en een rozen print verwerkt. Gebreide vestjes met het borduursel zijn er in off-white en roze. Dit is een echt meisjesthema ook voor de mini-girls met rokjes, jurkjes, broekjes en tops, met een mooie kant.

Magic
Het vijfde thema is opgebouwd rond een dessin met de veelbelovende naam Magic. Het brengt de tijd van de caleidoscoop helemaal terug met vele figuurtjes die de fantasie prikkelen. Het is een fris dessin in verschillende kleuren blauw, turkoois, zand en bruin. De hoofdkleuren zijn off-white en turkoois en het is een helder zomers thema. Turkoois linnen katoen en een katoen met een transparante streep zijn veel gebruikte materialen. Ook in dit thema een ruitje en tricot in de kleurstelling van het dessin voor een tricot jurk en tops. Ook nog een jurk met tule en een jurk met een stroken rok, een rokje en een bloesje.

Voor méér informatie moet je hun website bezoeken: http://www.jottum.com

jottum kleding