KidzLifestyle

Magazine

Shop

Services

Leden

Naam: 
Pass:
 

Kinderopvoeding

Het boek ‘Bijna jarig’ bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2006.

18 March 2006, door Renée Vervoorn

Het boek, geschreven en geïllustreerd door respectievelijk Imme Dros en Harrie Geelen, werd bekroond met deze prestigieuze prijs in de jeugdliteratuur, vanwege de sterke combinatie van beeld en tekst. Uitbundige tekeningen en sober taalgebruik.

Het creatieve echtpaar, dat al eerder gezamenlijk, maar ook los van elkaar in de prijzen viel, verklaart het succes van ‘Bijna jarig’ met het feit dat de inhoud erg herkenbaar is. Sterker nog, voor Imme Dros is het een nagenoeg autobiografisch boek. Zij ervoer wat de bijna jarige Ella in het boek ook ervaart: een enorm schuldgevoel bij het ‘ontdekken’ van haar aanstaande verjaardagscadeau. Ella klimt op de ladder van de timmerman die net klaar is met het repareren van het dak en ziet door het dakraam per ongeluk het verjaardagscadeau dat haar ouders zo zorgvuldig voor haar hebben verstopt. Hoe dat afloopt, kun je zien en lezen in ‘Bijna jarig’ van Querido. "t Boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Terug

Anoniem reageren

Of inloggen

Reactie:
Naam:
Dit is een 'Captcha', typ deze tekens over in het veld hiernaast refresh
 
Naam: 
Pass:
 

In The Spotlight

Kinderkamer inrichtings tips serie

Kinderkamer interieurtipsIn deze serie interieurtips, geschreven door Renate Zoutberg, kun je allerlei inspiratie en ideeën opdoen voor het inrichten van de babykamer en kinderkamer. Van het moodboard en ruwe schetsen tot de verlichting. Lees verder >>

Volg Kidzlifestyle op Twitter

 

Volg ons nu ook op Twitter om op de hoogte te blijven van onze laatste updates.

Twitter.com/Kidzlifestyle

De Kidzlifestyle Shop

Bezoek ook eens onze Kidzlifestyle Shop. Daar tref je unieke, onderscheidende producten op het gebied van kinderkamers, kindermode, kinder-verzorging, en nog veel meer. Hieronder tref je een kleine greep uit ons assortiment:

  WallFrame 21: met magneetverf en de magnetische panelen van wallframe 21 tover je de wand van jouw kinderkamer om tot een speelmuur.
FuntoSee Wallstickers: zonder verven of behangen een kinderkamer decoreren? Het kan met de gigantische wandstickers van FuntoSee. In 4 thema's.
Kartonnen speelkasteel van villa carton: kidz kunnen hiermee hun creativiteit botvieren, hun fantasie de vrije loop laten en een veilige plek creeren.
Kindermeubels van Jet4Kids: vrolijke kleurrijke kindermeubels die je zonder lijm, schroeven of spijkers zo in elkaar zet en kunt personaliseren.

Advertentie