KidzLifestyle

Magazine

Shop

Services

Leden

Naam: 
Pass:
 

Kinderspeelgoed

Momoll | houten demontabel design speelgoed

17 January 2008, door Renée Vervoorn

speelgoed momollHet bijzondere van Momoll design speelgoed uit Zwitserland is dat het demontabel is; je haalt het heel eenvoudig uit elkaar en zet het vervolgens ook weer net zo makkelijk in elkaar. Daarbij nodigt het speelgoed echt uit tot spelen en is het multifunctioneel.

Het keukentje kan bijvoorbeeld ook een poppenkast worden en de speeltoren een boekenkast. De collectie bestaat uit een houten speelkeuken, poppenhuis, twee verschillende speeltorens en een kinderhocker (krukje).

poppenhuis momollHet speelgoed van Momoll is anders dan al het bestaande houten speelgoed. Het heeft een minimalistische vormgeving, puur in kleur en in vorm. Hierdoor wordt de fantasie en vindingrijkheid van kinderen gestimuleerd. De producten zijn gemaakt van hout en prachtig afgewerkt. Ook zijn er leuke accessoires verkrijgbaar. Door de perfecte kwaliteit, maar ook door de schoonheid van het ontwerp is het speelgoed wat vele generaties lang zal meegaan.

Ted Hofte van Active Kids, de Nederlandse distributeur, is heel enthousiast over het bijzondere design speelgoed. Ted: “Het keukentje, het poppenhuis, de speeltorens en de hocker; alles ziet er prachtig uit. En dat niet alleen, het is ook nog eens erg leuk voor kinderen. Het prikkelt de fantasie. De ene dag is het keukentje een winkeltje en de andere dag weer een poppenkast. Met de speeltoren kan je echt alle kanten op. Deze kan omgebouwd worden tot flat, garage, ziekenhuis, boekenkast, noem maar op.”

De ontwerper van Momoll, de Zwitserse grafische vormgever Nico Schweizer, wilde voor zijn twee kinderen speelgoed maken wat gemakkelijk mee te nemen was. Het speelgoed kan heel eenvoudig in en uit elkaar, zonder schroeven, bouten of lijm en wordt ook als bouwpakket geleverd. Ted: “Ideaal voor opa’s en oma’s die alleen het speelgoed tevoorschijn halen als de kleinkinderen komen, of bij gezinnen met meerdere huizen, bijvoorbeeld een vakantiehuis of bij co-ouderschap. Het is overigens ook een aanrader om speelgoed eens in de zoveel tijd op te bergen en later weer te voorschijn te halen. Kinderen vinden het dan weer geweldig, alsof het nieuw is!”

speelgoed van momoll

www.momoll.nl.

Terug

Anoniem reageren

Of inloggen

Reactie:
Naam:
Dit is een 'Captcha', typ deze tekens over in het veld hiernaast refresh
 
Naam: 
Pass:
 

In The Spotlight

Kinderkamer inrichtings tips serie

Kinderkamer interieurtipsIn deze serie interieurtips, geschreven door Renate Zoutberg, kun je allerlei inspiratie en ideeën opdoen voor het inrichten van de babykamer en kinderkamer. Van het moodboard en ruwe schetsen tot de verlichting. Lees verder >>

Volg Kidzlifestyle op Twitter

 

Volg ons nu ook op Twitter om op de hoogte te blijven van onze laatste updates.

Twitter.com/Kidzlifestyle

De Kidzlifestyle Shop

Bezoek ook eens onze Kidzlifestyle Shop. Daar tref je unieke, onderscheidende producten op het gebied van kinderkamers, kindermode, kinder-verzorging, en nog veel meer. Hieronder tref je een kleine greep uit ons assortiment:

  WallFrame 21: met magneetverf en de magnetische panelen van wallframe 21 tover je de wand van jouw kinderkamer om tot een speelmuur.
FuntoSee Wallstickers: zonder verven of behangen een kinderkamer decoreren? Het kan met de gigantische wandstickers van FuntoSee. In 4 thema's.
Kartonnen speelkasteel van villa carton: kidz kunnen hiermee hun creativiteit botvieren, hun fantasie de vrije loop laten en een veilige plek creeren.
Kindermeubels van Jet4Kids: vrolijke kleurrijke kindermeubels die je zonder lijm, schroeven of spijkers zo in elkaar zet en kunt personaliseren.

Advertentie