KidzLifestyle

Magazine

Shop

Services

Leden

Naam: 
Pass:
 

Kinderkamer

Rubenofski | zwart rustgevend beddengoed voor baby’s.

14 January 2008, door Mariël van der Lee

set van rubenofskiZwart is niet meteen de kleur die we associëren met beddengoed voor pasgeboren baby’s. Rubenofski, een nieuw label voor beddengoed, waagde zich toch aan deze kleur met een bijzondere reden: het is namelijk gebruiksvriendelijk en veilig, maar bovenal rustgevend, zo ontdekten de ontwerpers.

Minimaliseren van prikkels voor goede rust
Zwart voor babylinnengoed is even wennen. Wij associëren deze kleur niet met baby’s. Maar voor een baby is elke gebeurtenis en indruk nieuw, terwijl ‘donker’ nog vers ligt opgeslagen in het intuïtieve geheugen. Minimalisering van impulsen zorgt ervoor dat baby’s zich sneller ontspannen en daardoor rustiger gaan slapen. Logisch eigenlijk, zwart absorbeert licht, simuleert geen geur of geluid en is daardoor rustgevend voor alle zintuigen. En dat is natuurlijk ook goed nieuws voor de nachtrust van mama en papa.

slapend kindje

Ervaring uit eerste hand
Rubenofski ontwikkelde een complete collectie zwart beddengoed voor wiegjes en ledikanten. Het is dus even wennen, maar het beddengoed heeft zeker een chique uitstraling. Al is dat niet in eerste instantie de bedoeling van de kleurkeuze voor de collectie. Ontwerper Giovanna Boerma-Nicolina is de bedenker en initiator vanhet merk, dat is vernoemd naar haar zoon Ruben.

beddengoed voor babyHaar zoon werd geboren en ondanks de regels ‘rust, reinheid en regelmaat’ bleef hij ontroostbaar en sliep slecht. Slaapgebrek, oververmoeidheid en moedeloosheid sloegen toe. Haar moeder vertelde over “Nieuwetijdse kinderen” en de indrukken en het overprikkelen van baby’s met alle gevolgen van dien. Samen maakten ze veelkleurig gedecoreerde kamer van de baby sober en bekleedden zijn slaapomgeving met zwart linnengoed. Dat werkte. Haar zoon kreeg eindelijk een omgeving waarin hij zich kon ontspannen en goed kon slapen.

De collectie
De collectie bestaat uit lakens, dekens en hoeslakens voor de wieg en voor het ledikant. Alle lakens en dekens zijn in 'kortopmaak' formaat en voorzien van een handige matrasslip , waarmee je het bedje veilig en eenvoudig kunt opmaken. Er is ook een luxe deken voor de wieg of het ledikant met een kruikruimte, waar je de kruik veilig en handig kunt instoppen en verwisselen zonder het beddengoed los te halen.

Meer Rubenofski?
Bezoek onze kls shop voor de Rubenofski-aanbieding van het startpakket voor zowel wieg als ledikant.

Terug

Anoniem reageren

Of inloggen

Reactie:
Naam:
Dit is een 'Captcha', typ deze tekens over in het veld hiernaast refresh
 
Naam: 
Pass:
 

In The Spotlight

Kinderkamer inrichtings tips serie

Kinderkamer interieurtipsIn deze serie interieurtips, geschreven door Renate Zoutberg, kun je allerlei inspiratie en ideeën opdoen voor het inrichten van de babykamer en kinderkamer. Van het moodboard en ruwe schetsen tot de verlichting. Lees verder >>

Volg Kidzlifestyle op Twitter

 

Volg ons nu ook op Twitter om op de hoogte te blijven van onze laatste updates.

Twitter.com/Kidzlifestyle

De Kidzlifestyle Shop

Bezoek ook eens onze Kidzlifestyle Shop. Daar tref je unieke, onderscheidende producten op het gebied van kinderkamers, kindermode, kinder-verzorging, en nog veel meer. Hieronder tref je een kleine greep uit ons assortiment:

  WallFrame 21: met magneetverf en de magnetische panelen van wallframe 21 tover je de wand van jouw kinderkamer om tot een speelmuur.
FuntoSee Wallstickers: zonder verven of behangen een kinderkamer decoreren? Het kan met de gigantische wandstickers van FuntoSee. In 4 thema's.
Kartonnen speelkasteel van villa carton: kidz kunnen hiermee hun creativiteit botvieren, hun fantasie de vrije loop laten en een veilige plek creeren.
Kindermeubels van Jet4Kids: vrolijke kleurrijke kindermeubels die je zonder lijm, schroeven of spijkers zo in elkaar zet en kunt personaliseren.

Advertentie