KidzLifestyle

Magazine

Shop

Services

Leden

Naam: 
Pass:
 

Kindermode

Kik-Kid: Het hippe kroontje voor de kleintjes

17 December 2005, door Renée Vervoorn

Mutsjes, petten, hoedjes en kleding voor babies en kinderen tot ongeveer 5 jaar. KIK-KID maakt alles zo dat het lekker zit en idem dito aanvoelt. Daarnaast moet alles praktisch zijn en bovendien zorgen voor een humoristische en modieuze omlijsting van een kindergezichtje en lijfje.

Kikkid02
De ontwerpen van Kik-Kid hebben een heel ingetogen en simpele belijning, maar blinken uit in pasvorm en draagcomfort. De vormen van KIK-KID volgen het lichaam. Daardoor draaien mutsjes niet om het hoofd, zijn kleertjes behaaglijk en makkelijk aan- en uit te trekken en laten ze een kind heel oorspronkelijk tot zijn recht komen.

KIK-KID presenteert ieder halfjaar de collecties op beurzen in verschillende Europese landen en in de Verenigde Staten. Kinderkledingwinkels die mikken op een modieus koperspubliek verkopen de kleding en hoofddeksels aan de consument. Het aantal winkels waar KIK-KID te koop is groeit gestaag.

Bloemen en trompetten waren de experimentele vormen die schitterden in de eerste collectie KIK-KID mutsen. In de zomer van 1996 raakte ontwerpster Ineke Grovenstein geïnspireerd door de geboorte van het kind van een goede vriendin. Ze ontwierp een serie unieke, gehaakte en genaaide mutsen met een onschuldige, natuurlijke en modieuze uitstraling. De collectie werd opgemerkt en tentoongesteld. Na dit enthousiaste onthaal zette Ineke door, in 1997 waren de zelf geproduceerde mutsen al in de meest trendy kinderkledingwinkels van Amsterdam te koop. Vandaag de dag zijn KIK-KIDs kleding en mutsen te koop in winkels door heel Nederland en daarnaast in België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Spanje en de Verenigde Staten.

De intuïtieve stijl van ontwerpen van Grovenstein geeft iedere halfjaarlijkse KIK-KID collectie een heel eigen gezicht, maar in het kleurgebruik sluiten de collecties verassend goed aan bij de ontwerpen van andere merken uit het midden hoog segment. De nadruk bij het ontwerpen van baby- en kindermutsen ligt op het praktische gebruik ervan. Ook bij pasgeborenen moeten mutsjes goed op het hoofdje blijven zitten. Voor peuters die erop uit trekken om de wereld te verkennen, is een lekker zittend en ook warm (in de winter) of schaduwrijk (zomer) mutsje belangrijk. Lekkere stoffen en een goede pasvorm. Goede coupes, pasvorm en belijning maakt dat een KIK-KID prettig om het hoofd blijft zitten. De humoristische hand van ontwerpen, met een heel vooruitstrevend modegevoel, maakt van KIK-KID mutsen erg bij-de-tijdse accessoires. Voor nadere informatie: www.kik-kid.nl

Terug

Anoniem reageren

Of inloggen

Reactie:
Naam:
Dit is een 'Captcha', typ deze tekens over in het veld hiernaast refresh
 
Naam: 
Pass:
 

In The Spotlight

Kinderkamer inrichtings tips serie

Kinderkamer interieurtipsIn deze serie interieurtips, geschreven door Renate Zoutberg, kun je allerlei inspiratie en ideeën opdoen voor het inrichten van de babykamer en kinderkamer. Van het moodboard en ruwe schetsen tot de verlichting. Lees verder >>

Volg Kidzlifestyle op Twitter

 

Volg ons nu ook op Twitter om op de hoogte te blijven van onze laatste updates.

Twitter.com/Kidzlifestyle

De Kidzlifestyle Shop

Bezoek ook eens onze Kidzlifestyle Shop. Daar tref je unieke, onderscheidende producten op het gebied van kinderkamers, kindermode, kinder-verzorging, en nog veel meer. Hieronder tref je een kleine greep uit ons assortiment:

  WallFrame 21: met magneetverf en de magnetische panelen van wallframe 21 tover je de wand van jouw kinderkamer om tot een speelmuur.
FuntoSee Wallstickers: zonder verven of behangen een kinderkamer decoreren? Het kan met de gigantische wandstickers van FuntoSee. In 4 thema's.
Kartonnen speelkasteel van villa carton: kidz kunnen hiermee hun creativiteit botvieren, hun fantasie de vrije loop laten en een veilige plek creeren.
Kindermeubels van Jet4Kids: vrolijke kleurrijke kindermeubels die je zonder lijm, schroeven of spijkers zo in elkaar zet en kunt personaliseren.

Advertentie